Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-12-2009, 11:13   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Potada Kuralar Çekildi, İşte Rakipler

Click the image to open in full size.

Türkiye'nin ev sahipliğini yapacağı 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın kuraları çekildi.
Türkiye'de organize edilecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın kura çekimi İstanbul'da gerçekleştirildi. Türkiye A Milli Basketbol Takımı, C Grubu'nda Yunanistan, Porto Riko, Rusya, Çin ve Fildişi Sahilleri yer aldı.
28 Ağustos - 12 Eylül tarihleri arasında Türkiye'de organize edilecek 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nın kura çekimi bugün İstanbul Çırağan Kempinski Otel'de gerçekleştirildi. A Milli Basketbol Takımı, C Grubu'nda yer alırken, millilerin rakipleri, Yunanistan, Porto Riko, Rusya, Çin ve Fildişi Sahilleri oldu. A Milli Takım maçlarını Ankara'da oynanacak.
Türkiye'nin ev sahibi olarak katıldığı şampiyonada grup maçları 28 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında İstanbul, Ankara, İzmir ve Kayseri'de oynanacak. Turnuvanın final maçı ise 12 Eylül tarihinde oynanacak ve dünya basketbolunun en büyük organizasyonu sona erecek.
Kura çekiminin öncesinde Anadolu Ateşi bir gösteri sundu. FIBA Başkanı Bob Elphiston kura çekimi öncesi bir konuşma yaparken, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel de yaptığı konuşmada 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın Türkiye'de düzenlenecek olmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Turgay Demirel'in konuşmasının ardından ünlü balet Tan Sağtürk de bir gösteri gerçekleştirdi.
İşte gruplar:
(A) GRUBU (KAYSERİ): Arjantin, Sırbistan, Avustralya, Almanya, Angola, Ürdün
(B) GRUBU (İSTANBUL): ABD, Slovenya, Brezilya, Hırvatistan, İran, Tunus
(C) GRUBU (ANKARA): Yunanistan, Türkiye, Porto Riko, Rusya, Çin, Fildişi Sahili
(D) GRUBU (İZMİR): İspanya, Fransa, Kanada, Litvanya, Yeni Zelenda, Lübnan
İŞTE FİKSTÜR
2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda grup kuraları İstanbul'da çekilirken, maç fikstürleri de belli oldu. Çırağan Palace Kempinski Oteli'nde yapılan grup kura çekiminin ardından, maç takvimlerinin oluştuğu fikstür de netleşti. Türk Milli Takımı, grupta ilk maçını 28 Ağustos Cumartesi günü Fildişi Sahili ile yapacak.

Maçların İstanbul'da oynanacağı (B) Grubu'nda Amerika Birleşik Devletleri ile İran'ın yer alması, en dikkat çekici eşleşme oldu. Aralarında siyasi sorunların yıllardır devam ettiği iki ülkenin basketbol takımlarını karşı karşıya getirecek maçlar, şimdiden merak konusu.
Şampiyonada, (A) Grubu maçları Kayseri'de, (B) Grubu maçları İstanbul'da, (C) Grubu maçları Ankara'da ve (D) grubu maçları ise İzmir'de oynanacak.
2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda maç fikstürleri şöyle oluştu:
28 Ağustos Cumartesi
Yunanistan-Çin

Fildişi Sahili-Türkiye
Rusya-Porto Riko
29 Ağustos Pazar
Çin-Fildişi Sahili

Porto Riko-Yunanistan
Türkiye-Rusya
31 Ağustos Salı
Porto Riko-Çin

Rusya-Fildişi Sahili
Yunanistan-Türkiye
1 Eylül Çarşamba
Çin-Rusya

Türkiye-Porto Riko
Fildişi Sahili-Yunanistan
2 Eylül Perşembe
Türkiye-Çin

Yunanistan-Rusya
Porto Riko-Fildişi Sahili
İKİNCİ TURDA ÇAPRAZ EŞLEŞME
Grup maçlarının ardından ilk 4 sırayı alan takımlar, bir üst turda çapraz eşleşmeyle İstanbul'da eleme maçları yapacaklar.

(A) Grubu'nu ilk 4 'te tamamlayan ekipler ile (B) Grubu'nu ilk 4 içinde tamamlayan ekipler, (C) Grubu ile de (D) Grubu'nun ilk 4'leri, sıralamaya göre tersten eşleşerek 4-7 Eylül tarihleri arasında eleme maçları yaparak, son 8'e kalmak için mücadele edecekler.
Daha sonra şampiyonada son 8 içine giren takımlar, sıralama maçları yaparak finale gitmeye çalışacaklar.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla