Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-01-2010, 12:49   #1458
KanKokusu
forumun death metalcisi
 
KanKokusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Exclamation Demirören'i Bombaladı !..

“31 Ocak’taki genel kurulu ‘milat’ kabul etmek gerekir. Bu seçim, uçurumdan önceki son viraj. Eğer Yıldırım Demirören bir dönem daha kalırsa, Beşiktaş’ta o zaman kayyum da dahil, facianın büyüklüğünü kimse hesap edemez. Kulüp içinde ‘eşe dosta’ 30 milyon dolara yakın bir rant paylaşımı var. Biz kulüpten beslenen asalaklara ve kongre simsarlarına karşı mücadele ederken, bir cephe de Metin Keçeli ve Fikret Orman açmasın. Yoksa Beşiktaş’a yazık olur.”

"GELECEĞİMİZ SATILIYOR"
"Eğer Yıldırım Demirören bir dönem daha kalırsa o zaman kayyum da dahil facianın büyüklüğünü kimse hesap edemez. Bu seçimler, uçurumdan önceki son viraj. Beşiktaş’ın parasını hiç kimseye yedirmeyiz. 1 lira veren 100 liralık konuştu, sonra parasını geri aldı. Üstüne kulübün geleceğini mezata çıkararak sattı."

Beşiktaş’ta genel kurula sayılı günler kala müthiş bir kongre yarışı yaşanırken, HABERTÜRK’e konuşan başkan adayı Murat Aksu ses getirecek açıklamalarda bulundu. Sorularımıza dobra dobra yanıtlar veren Aksu, hem Yıldırım Demirören’i topa tuttu hemde sessiz sedasız çalışanMetin Keçeli ve Fikret Orman’a ince mesajlar gönderdi.

- Eski başkan adayı Fikret Orman “Beşiktaş bu kafayla kayyuma gider” diyor. Siz bu fikre katılıyormusunuz?

O zaman, o kafayı değiştirmek için destek olsun. Bu seçim Beşiktaş tarihinde çok kritik bir dönemeç. Eğer Demirören bir dönem daha kalırsa Beşiktaş’ta, işte o zaman kayyumda dahil facianın büyüklüğünü kimse hesap edemez. 2010 Ocak seçimleri uçurumdan önceki son viraj.

- Başkana olan borcu nasıl kapatacaksınız? Diğer borçların ödeme planı için formülleriniz neler? Çalışma arkadaşlarınızın katkısı olacakmı?

Mevcut başkana borcu, zaman içinde kendisiyle uzlaşarak çözeceğimize inanıyorum. Kime ne kadar borç var tam bilinmiyor şu an. Bunlar uluslararası mali denetim şirketlerinin çapraz denetiminden sonra ortaya çıkan tabloya göre konuşulacak konular. Kimsenin parası Beşiktaş’ta kalmayacağı gibi Beşiktaş’ın parasını da kimseye yedirtmeyiz. Herkesin hesabı önce bir ortaya çıksın; sonra bakarız kimalacaklı, kimborçlu. Yönetime talip olduğumuz arkadaşlarımın hiç birinden maddi bir talebim olmayacak, sadece kefalet imzalarını kullanacağız. Zaten Beşiktaş’ın başına ne geldiyse maddi katkı sağladığını söyleyen başkan ve yöneticilerden geldi. 1 lira veren 100 liralık konuştu, reklamını yaptı, sonra o parayı da geri aldı. Bir de üstüne Beşiktaş’ın geleceğinimezata çıkararak sattı.

"POPÜLİST SÖYLEMLERİM YOK"

- Başkanlık ihtimalinizi nasıl görüyorsunuz? Kaybedebileceğinizi hiç düşünmüyormusunuz?

Ben sessiz çoğunluğun oyuna güveniyorum. Onlar taşın altına ellerini koyarsa seçimi kazanırız. Ancak karşımızda hem iktidarın gücü hemde iktidardan beslenen çıkar odakları ve grup oyları var. Bu blok oyları ancak sessiz çoğunluğun, Beşiktaş’ı hesapsız, beklentisiz seven gerçek sahiplerinin desteğiyle yıkabiliriz. Aksi halde çok zor bir seçimolur. Ben hayatımda yapamayacağımhiçbir şeyin sözünü vermedim. O yüzden popülist söylemlerim yok. Kongre simsarları ile pazarlık yapmadım, seçimi kazanmak uğruna grupçularla kol kola girmedim. Bildiğim yolda doğruları söyleyerek yürüyorum. Bu da bana seçimkaybettirebilir, ancak ondan da korkum yok. En büyük artım seçimi kaybetmekten korkmamak. Bu şekilde kazanamazsam sorumluluğumu yerine getirmiş bir Beşiktaşlı’nın
iç huzuru ile 1 Şubat günü aynaya rahatça bakarım.

KAN EMEN KENELER VAR

"Kulüpte yıllık 30 milyon dolara yakın bir rant paylaşımı var. Menajerlerden tutun da iş sağlanmış eş dost, akraba ve grupçu maaşları bu kalemlerin içinde. İktidarda kalmak için camianın kaynakları güya Beşiktaşlı geçinenlere dağıtılıyor. Çıkarcılara, kongre simsarlarına ‘Beşiktaşlı’ demek bana zul geliyor."

- Gruplar seçimlere çok hakim. Grupçuluk hakkında ne düşünüyorsunuz? Size de birtakım taleplerle geldiler mi?

Bunlara “Beşiktaşlı” demek bana zul geliyor, Beşiktaş’ın kanını emen keneler bunlar. Her seçim dönemi adaylara
yanaşırlar, önce ne kadar oyları olduğunu söylerler; ya para isterler ya koltuk. Bunlara taviz verdiğinizde seçimi
kazansanız bile iktidar olamazsınız. Grupçulara ve kongre simsarlarına hiçbir taviz vermeyeceğimi 15 Ekim’deki
adaylık konuşmam sırasında belirtmiştim ama hâlâ geliyorlar yüzsüzce. Benden taviz alamadıkları için Demirören’in yanına gidiyorlar. Umarımo da taviz vermez. Oradan da yüz bulamazlarsa aday çıkarmaya çalışacaklardır, güçlerini kaybetmemek için.

- Kulübü geçimkapısına çevirenlerin var olduğu iddia ediliyor. Bedava deplasman organizasyonları, kombineler, biletler dağıtıldığı savunuluyor. Çarşı ile Demirören’in arasının bozulduğu, yine de Çarşı Grubu’nun Demirören adına çalıştığı şeklinde duyumlar geliyor...
Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nde yıllık 30 milyon dolara yakın bir rant paylaşımı var. Bunun içinde futbolcu menajerlerinden tutun da kulüpte çalıştırılan eş dost, akraba, grupçu maaşları, vs. gibi giderler var. Kırdırılan
gelirlerin faizleri var, ucuza kiralanan gayrimenkuller var, mağazalara karşılıksız yollanan ürünler var, seyahat harcamaları var, bedava kongre üyesi yapılan binlerce kişi var. Tribün rantı ve karaborsa ekonomisi bunun bir bölümü sadece. Yani iktidarda kalabilmek için kulübün kaynakları güya Beşiktaşlı geçinenlere dağıtılıyor. Bu para ile 2 yılda bir stadyumyapılabilecekken, şimdi bizim 400 trilyona yakın borcumuz var ve ortada kayda değer hiçbir şey yok. Çarşı konusuna gelince... Çarşı, sosyalişlevi çok önemli kocaman bir çatı kendisini orada hisseden Beşiktaşlılar için. Her topluluk gibi Çarşı’nın içinde de çürükler var, önemli olan bu çürükleri ayıklamak, sadece Çarşı’dan değil Beşiktaş’ın olduğu her yerden.

‘KONGRE OYUNLARININ MUCİTLERİ YANLARINDA’

- Geçmiş dönemlerde Beşiktaşlı olmayanlar, yaşları tutmayanlar kulübe üye yapıldı, oy kullandırıldı. Kongreye
gelmeyenlerin yerine sandıklara oylar atıldı.Mükerrer oylar çıktı. Bu kongre için de böyle bir korkunuz varmı?


Mevcut iktidarın yanında bu işlerin mucidi sayılacak kişiler var. Hepsini tanıyor ve yapabileceklerini biliyoruz.
İktidarın seçimçalışmalarını onlar kurguluyor. Kongrede bunlaramüsaade etmemek için ciddi hazırlıklarımız
var. Ne yaparlarsa yapsınlar bu sefer sessiz çoğunluğun dediği olacak.

"KENDİLERİNİ TEMİZLESİNLER"
"Seba; protesto edenlere adam salmadı, kendi taraftarını dövdürmedi, onlara şeref tribününden küfür etmedi. Başkan dahi olsa hiç kimsenin “Tribünleri temizleyeceğim” demeye hakkı yoktur."

- Başkanın kendi kulübününmaçlarına gitmemesini nasıl karşılıyorsunuz?

Süleyman Ağabey de tepki yüzünden maçlara gitmedi ama onun gitmemesinin sebebi çekince değil kırgınlıktı. Biz
Beşiktaşlılar’ın en büyük günahı, Süleyman Seba’ya yapılan haksızlıktır. Ama Süleyman Seba kendisini protesto
edenlerin üzerine adamsalmadı, kendi taraftarını dövdürmedi, onlara şeref tribününden küfür etmedi. Kimsenin
Beşiktaş Başkanı’na küfür etme hakkı yoktur ama başkan dahi olsa hiç kimsenin “Beşiktaş tribünlerini
temizleyeceğim” demeye de hakkı yoktur. Önce kendilerini bir temizlesinler, belki o zamanmaçlara rahatlıkla giderler.

-Aziz Yıldırım“3 yıl üst üsteşampiyonluk” dedi, Demirören “Yıldırım 3 diyorsa ben 5 yıl üst üste şampiyonluk sözü veriyorum” iddiasında bulundu. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?”

Sportif anlamda her branşta şampiyonluk ve Avrupa’da istikrarlı birbaşarı Beşiktaş’ın doğal hedefidir ancak
bunlar bugünkü yönetimtarzında en fazla temenni olarak kalacak söylemlerdir. Son dönemde Beşiktaş futbolda ortalama 5 yılda bir şampiyon oluyor. Basketbolda en son şampiyonluğumuz 35 yıl önceydi.

"TRİBÜNLERE OYNANAN POPÜLİST SÖZLER"

Önemli olan sportif başarının istikrarı. Bu istikrarı yakalayabilmek için her branşta fabrika gibi kesintisiz üretimi olan bir altyapı organizasyonu olmalı. Biz ilk olarak buna ağırlık vereceğiz, karşılığını en erken ilk 3 yılın sonunda alabiliriz. Sportif anlamda vaadimiz, altyapısı ve scouting sistemiyle dünya standartlarının üstünde
tamprofesyonel yönetimmekanizmasıdır. Bunu gerçekleştirince doğal olarak başarı gelecektir. Bu sistemi kurmadan, ekonomik bağımsızlığınızı kazanmadan 3-5 yıl şampiyonluk sözü, tribünlere oynanan popülist sloganlardır. Ayrıca tribündekilerin de artık bunlara inandığını zannetmiyorum.

"KEÇELİ BİR `BİLEN`DİR, `BÖLEN` OLMASIN

“Beşiktaş’tan beslenen asalaklara ve kongre simsarlarına karşı da bir mücadelemiz varken bir cephe de
onlar açmasın, yazık olur kulübe. Ya da geçsinler Demirören’in safına!”

- Metin Keçeli, adaymı değilmi hâlâ açıklamadı. Kongreye yönelik bir taktik mi? Bu tutumunun arkasında ne olabilir?
Benim rakibim Yıldırım Demirören ve onun yönetimzihniyetidir. Onun dışındaki isimler ve stratejilerle uğraşmak bizim gündemimizde yok. Zaten enerjimizi Beşiktaş’ı yeniden doğru yola sokmak adına harcamalıyız. “Arkamızdan neler oluyor?” diye bakacak noktada değiliz. Metin Keçeli saygı duyduğumbir büyüğüm. Kendisinin yüzüne de söylediğimiçin ifade etmekten bir çekince duymuyorum, biz onu bir bilen olarak tanıyoruz, umarımbir bölen olmaz.

"GELECEK NESİLLERE HESAP VERİRLER"

- Fikret Orman veMetin Keçeli’nin olası muhtemel olağanüstü kongre için zemin hazırladığı, başkanlığı düşündükleri iddiaları var. Ne söylemek istersiniz?

Herkesin Beşiktaş Başkanlığı’na aday olma hakkı var. Ancak 1984’ten bu yana iktidara karşı kazanılan bir seçimyok. Bu dönemde iktidara karşı birden fazla aday çıkması, oyların bölünmesinden başka bir işe yaramayacaktır. Bu tarihi sorumluluğu alanların gelecek nesillere hesabını da vermesi gerekecektir. Beşiktaş’tan beslenen asalaklara ve kongre simsarlarına karşı da birmücadelemiz varken bir cephe de onlar açmasın, yazık olur Beşiktaş’a. Biz alternatif olmadan önce ortada kimse yoktu. 13 bin kişi aidat ödemeden önce de kimse elini taşın altına koyamadı. 2013 yılında biz kulübün mali yapısını düzeltince aday olsunlar başımın üstünde, ama biz zaten sadece iktidara karşı birmücadele yürütmüyoruz. 3. aday en çok Demirören’e fayda getirecektir. Ya da geçsinler onun safına, karşımızda kimler var, net ortaya çıksın.

"STADIN GARANTİSİNİ VERİRİM"

- Stat projeniz ne? İnönü’nün yıkılıp yeniden yapılabilmesi için izin alacağınızı garanti ediyor musunuz?

Bu konu, son dönemde taraftarın umutlarının sömürüldüğü bir konu haline geldi. Hayal satmayı bırakıp
gerçeklerle yüzleşmek lazım. Eski açık tribün sabit kalacak şekilde 3 tribünü sırayla yıkacağız. Yeni
statta 150 loca ve 6 bin VIP koltuk olacak. Beşiktaş’a yakışır bir stat yapacağımızın garantisini verebilirim.
2 yılda bitirmeyi hedefliyoruz. Sadece buradan yıllık 30 milyon dolar gelir gelecek. Yeni üyelik sisteminde
3. yılın sonunda 15 milyon dolar, yeni sponsorluklardan da yıllık 20 milyon dolar gelecek. Beşiktaş Kolejleri
gelirleri ve yeni gayrimenkul yatırımları ile 3 yılın sonunda 100 milyon doların üstünde bir ek kaynak yaratacağız.

"ÜSTÜNE VAZİFE OLANLAR KONUŞSUNLAR"


- Beşiktaş’ın zarara uğratıldığı iddia edilen Fulya Projesi konusunda ne tür çalışmalarınız olacak?

Projenin izinlerinin alınmasında ciddi emeğim vardır. Ancak daha sonraki kiralama sözleşmeleri, ortaya çıkan
paylaşım sıkıntıları ve de gelecek gelirlerin kırdırılması gibi konular, projeden Beşiktaş’ın kazanımlarına
büyük darbe vurdu. Geçenlerde müteahhit firmanın sahibi söylemlerime istinaden kendince bir açıklama yaptı.
Eleştirilerimin adresi de doğal olarak Yıldırım Demirören’dir. Aşçıoğlu kendisine vazife çıkarmasın, vazife
çıkarması gerekenler konuşsun, başkalarını konuşturmasınlar. Önce kendileri ile yüzleşebilecek cesarete sahip
olup Fulya’da yaptıklarını savunsunlar. Halen devam eden davanın ve Beşiktaş’ın hakkı olan her santimetrekarenin takipçisi olacağız. Bundan dönüş yok.

"ÇOCUKLARININ MİRASINA HERKES SAHİP ÇIKSIN"

- Bizim unuttuğumuz sizin eklemek istedikleriniz var mı? Taraftara yönelik neler söylemek istersiniz?

Öncelikle bana bu fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Taraftara mesajım; başkan seçilmem durumunda önümüzde zor bir yeniden yapılanma dönemi olduğunu unutmamalarıdır. Bir dönem bize sabır gösterir ve her zamanki desteklerini takımlarına vermeye devam ederlerse, çocuklarına bırakacakları miraslarına da sahip
çıkacaklardır. Beşiktaş markası, evrensel anlamda karşılığı olan bir marka. Sosyal işlevi açısından Barcelona, Boca Juniors ve Liverpool’la birlikte dünyanın tepesinde. İsyankarlığı, mükemmel adalet duygusu ve sosyal duyarlılığı ile Beşiktaşlı tavrı, saygı duyulan bir kavram. Önce markamıza yatırım yapıp tüm dünyaya açılacağız. Seba dönemindeki gibi tekrar gayrimenkul hamlesi başlayacak.
__________________
Click the image to open in full size.
KanKokusu Ofline