Konu: Tesislerimiz
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-04-2006, 22:22   #4
havali_cocuk
 
havali_cocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size.

BJK İNÖNÜ STADYUMU
Vişnezade Mahallesi , Dolmabahçe Caddesi , Dolmabahçe Sarayı karşısı , Beşiktaş
Mimari planları Mimar Vietti Violi , Mimar Şinasi Şahingiray ve Mimar Fazıl Aysu tarafından hazırlanmış olup , II. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü devrinde ve Lütfi Kırdar'ın İstanbul Valiliği ve Beden Terbiyesi Bölge Başkanlığı zamanında yapılmış ve 19 Mayıs 1947 yılında açılmıştır. 1950'li yıllarda stadyumun arka tarafında bulunan gazhane ve havagazı fabrikası daha sonraki yıllarda yıkılarak yeni açık tribünler inşa edilmiştir.
İnönü Stadyumunun ilk maçı Beşiktaş Takımı ile İsveç'in AEK Takımı arasında oynanmıştır. Bu Stadyumun ilk golünü de o zamanlar Beşiktaş Takımının futbolcusu olan Süleyman Seba atmıştır. İlk maç 3-2 AEK' nın galibiyeti ile bitmiştir.
8 Şubat 1998 tarihinde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile BJK Derneği arasında imzalanan sözleşme ile 49 yıllık intifa hakkı verilmiş ve sözleşmenin tapuya tescil tarihi olan 27 Mart 1998 tarihinden itibaren BJK'ya ait olmuştur. BJK İnönü Stadyumu ile ilgili tasarruflarda bulunmaya sadece Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneğinin yetkili olduğu hukuken tescil edilmiştir.
Zaman içerisinde Stadyum ve saha ile ilgili iyileştirme çalışmalarına devam edilmiştir. Saha drenaj sistemi tamamen yeniden yapılarak ithal rulo çim ile çimlendirilmiş, en son teknoloji ürünü score-board, elektronik turnikeler, bilgisayarlı bilet satış sistemi, kapalı devre görüntülü güvenlik sistemi ile stad içi telsiz iletişim sistemleri, yangın güvenlik sistemi kurulmuştur. Stadyum çevresindeki otopark alanları asfaltlanmış, tribünlere koltuklar ilave edilmiştir. Saha içi hareketli reklam panoları kaldırılarak rulopan sisteme geçilmiştir.

Click the image to open in full size.
2003-2004 Futbol sezonu öncesi yapılan çalışmalar sonucunda;
Eski kapalı tribün; 28 adet locası, VIP ve numaralı koltukları ile Yeni Numaralı tribün olarak düzenlenmiştir. Eski numaralı tribündeki 186 kişilik basın bölümü 201 kişiye çıkartılarak yeni numaralı tribüne alınmıştır. Takım soyunma odaları, ofisler, doping odası, röportaj odası, koridorlar yenilenmiş, nezarethane, ilk yardım odası, UEFA toplantı salonu, 1 adet catering salonu, ilave tuvaletler, büfeler, VIP salonu, saçak üstüne 3 adet kamera kabini düzenlemeleri yapılmıştır. Localar ve tribünleri komple yenilenen Yeni Numaralı tribünün toplam koltuk sayısı 3680 olmuştur.
Eski numaralı tribünde; locaların sayısı 22 den 25 e çıkartılmıştır. Şeref tribünü, catering salonu ve bütün koltuklar yenilenmiş, laptop odası büyütülmüş, ilave tuvaletler yapılmıştır. Kapasitesi 3069 olmuştur.
Eski açık tribünün; bütün koltukları yenilenmiş, kapasitesi 4108 olmuştur.
Yeni açık tribün; bütün koltukları yenilenmiş, kapasitesi 9705 olmuştur. Yeni açık tribünün üstünün çelik konstrüksiyon ve membran ile kapatılması çalışmalarına başlanmıştır.
Yedek kulübeleri kendinden ısıtmalı koltuklar ile yenilenmiş ve yeni numaralı tribün tarafına alınmıştır. Mevcut saha aydınlatması ilave pilonlar ile UEFA standartlarına uygun olarak 1200 luxten 1400 luxe çıkartılmıştır.
Futbol sahası UEFA nın istediği 105x68 metre ölçülerinde olan BJK İnönü Stadyumu bugün 21.102 kişilik kapasitesi, 2 açık,2 numaralı olmak üzere 4 tribünü, 53 locası, 6 parkurlu atletizm tartan pisti, 2 adet caterıng salonu, VIP salonları ve tüm bölümleri ile BJK camiasının gururu olan bir tesis haline getirilmiştir.

Click the image to open in full size.
__________________

Etikete Gerek Yok EskiLer Bizi Tanır .!
havali_cocuk Ofline   Alıntı ile Cevapla