Konu: Togo Çkildi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-01-2010, 19:46   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Togo Çkildi

Futbola kan bulaştı

Click the image to open in full size.

Dünya Kupası'ndaki güvenlik tedbirlerini tartışan futbol kamuoyu Angola'dan gelen haberle sarsıldı. Afrika Uluslar Kupası için Angola'ya giden Togo milli takımı otobüsü saldırıya uğradı. 9 kişinin yaralandığı saldırıda otobüs şoförü hayatını kaybetti.

Angola'da düzenlenecek Afrika Uluslar Kupası’na katılacak olan Togo Milli Takımı’nı taşıyan otobüs, ülkenin kuzeyinde silahlı saldıraya uğradı. Uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonucunda otobüs şoförü hayatını kaybederken en az 9 kişi de yaralandı. Yaralılar arasında ilk belirlemelere göre takım doktorlarıyla birlikte 2 futbolcu da yer alıyor. Togo Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Gabriel Ameyi bu iki futbolcunun yedek kaleci Obilale Kossi ve savunma oyuncusu Serge Akakpo olduğunu duyurdu. Akakpo'nun futbol oynadığı Rumen Vaslui takımı oyuncularının 2 kurşun yarası aldığını ancak hayati tehlikeyi atlattığını açıkladı. Saldırı sonrasında oyuncular büyük bir şok yaşarken, takımın yıldız oyuncusu arsenalli Emmanuel Adebayor kendisi dahil birçok oyuncunun Angola'dan ayrılmak istediğini söyledi.
Saldırıyı ülkenin kuzeyinde yer alan Cabina eyaletinin bağımsızlığını isteyen "Flec" örgütü üstlendi. Terör örgütü saldırıların devam edeceği tehditinde bulundu. Yaşanan bu üzücü olaya rağmen Afrika Futbol Federasyonları Birliği turnuvanın planlanan zamanında başlayacağını duyurdu. Ancak İngiliz makamları aynı görüşte değil. Afrika Uluslar Kupası’na en fazla oyuncu gönderen liglerin başında gelen İngiltere'de bir çok kulüp oyuncularını geri çağırmak için hareke geçti. İngiltere futbol federasyonu da FİFA ve turnuva orgizatörleri ile irtibat halinde olduklarını eğer oyuncuların güvenliklerinin sağlanamaması halinde kulüplerden oyuncularını geri çağırmalarını isteyeceklerini duyurdu. Şimdilik kupa zamanında başlayacak gibi gözüksede yetkililer turnuvanın iptali konusunda önümüzdeki 24 saatin çok kritik olduğu görüşünde birleşiyorlar.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla