Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-01-2010, 23:43   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Genç'te Olsan Çaktı'lar :4-3

Click the image to open in full size.
İLK YARI
Ziraat Türkiye Kupası A Grubu mücadelesinde Antalya Atatürk Stadı'nda Antalyaspor ve Fenerbahçe karşı karşıya geldiler.
Müsabaka Fenerbahçe açısından oldukça rahat bir ortamda oynandı. Gruptan çıkmayı garantileyen sarı-lacivertlilerin, bu maçı kaybetmesinde dahi durumunda bir değişiklik olmayacaktı. Bu yüzden genellikle yedek kulübesinde oturan Ali Bilgin, Uğur Boral, Bekir ve ilk kez A takımda görev yapacak olan kaleci Mert'i sahaya sürdü Daum.
Antalyaspor ise kazanması halinde Fenerbahçe'yle el ele üst tura çıkacaktı. Mehmet Özdilek, risk alarak maça Necati, Tita, Dijehoua forvet üçlüsüyle başladı. Güney temsilcisinin mutlak galibiyeti hedeflediği belliydi.
Antalyaspor, ofansif ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıksa da müsabakaya kontrollü başladı. Ancak dakikalar 17'yi gösterdiğinde, Dos Santos'un sol kanattan geliştirdiği atakta yaptığı ortayla Alex buluşunca, Antalyaspor hiç beklemediği bir anda meşin yuvarlağı kalesinde gördü. Bu golün ardından kısa bir süre geçmişti ki ceza sahasına yakın bir bölgede faul atışı kazanan ev sahibi, kullanılan atış sonrası Yalçın'ın uzak kale direğine nişanladığı topla genç kaleci Mert'i avlamayı başardı ve eşitliği yakaladı.
Fenerbahçe için formaliteden öteye geçmeyen, Antalyaspor için ise oldukça önemli bir karşılaşma anlamına gelen maçta, ilk yarının son dakikalarında Dijehoua bomboş pozisyonda Mert'i geçemeyince büyük bir fırsatı tepti kırmızı-beyazlılar. İlk yarıda ortaya koyulan futbol her iki takım adına da iyiydi.
İKİNCİ YARI
Karşılaşmanın ikinci yarısına Daum, Alex'i dışarı alıp, Özer'i sahaya sürerek başladı. Alex'in kenara alınması kuşkusuz Fenerbahçe'nin yaratıcılık anlamında sıkıntı çekmesine neden olacaktı. Tüm bunları göze alan Daum'da, gruptan çıkmayı garantilemiş olmanın verdiği rahatlık vardı. Süper Lig'in mücadeleci ekiplerinden olan Antalyaspor, böyle bir Fenerbahçe karşısında istediklerini sahaya daha iyi yansıtabilecekti artık. Nitekim 51. dakikada Tita'nın ara pasında topla buluşan Necati fileleri havalandırarak takımını öne geçirdi.
Fenerbahçe, Antalya'ya mental açından tatile gelmiş belliydi. Ev sahibinin kazanması için tüm şartlar elverişliydi ve Mehmet Özdilek de takımını rakibin üzerine sürmekten çekinmiyordu. Ortaya koyduğu futbolun meyvelerini almaya başlayan Antalyaspor'un Dijehoua'yla 3. golü bulması da zor olmadı.
Takımı iki farklı geriye düşen Daum, Vederson ve yeni transfer Gökhan Ünal'ı oyuna sokarak en azından farkı kapatmaya çalıştı. Bu dakikalardan sonra hafif bir kıpırdanma gözlenen Fenerbahçe'de sahanın belki de en iyisi olan Dos Santos, Alex'e yaptığı asistin benzerini Guiza'ya gönderdi ancak İspanyol futbolcu pozisyonu değerlendiremedi. Seken topta ise Özer güzel bir şutla kaleci Ömer'i avlamayı başardı.
Fenerbahçe'de golün getirdiği moral ve yedeklerin kendilerini göstermek çabaları, maçın son çeyreğinde ibreyi sarı-lacivertlilere çevirdi ve Fenerbahçe'yle ilk kez sahaya çıkan Gökhan Ünal yaptığı asistle Güiza'ya golü attırdı ve yeni takımına selam çaktı.
3-3'ü yakalamanın verdiği hırsla öne geçmek için bastıran Fenerbahçe savunmayı unutunca, Dijehoua üst turu getiren golü kaydetti: 4-3

ANTALYASPOR: 4 - FENERBAHÇE: 3
Stat: Antalya Atatürk
Hakemler: Özgür Yankaya, Tarık Ongun, Aleks Taşçıoğlu
Antalyaspor: Ömer, Orhan Ak, Yalçın, Batak, Erhan, Tita (Dk. 68 Fatih Ceylan), Jedinak, Ertuğrul (Dk. 88 Veysel), Sedat (Dk. 71 Korhan), Necati Ateş, Djiehoua
Teknik Direktör: Mehmet Özdilek
Fenerbahçe: Mert Günok, Bekir, Bilica, Lugano, Santos, Ali Bilgin (Dk. 70 Vederson), Selçuk, Emre, Uğur Boral (Dk. 70 Gökhan Ünal), Alex (Dk. 46 Özer Hurmacı), Güiza
Teknik Direktör: Christoph Daum
Goller: Dk. 21 Yalçın Ayhan, Dk. 50 Necati Ateş, Dk. 65 ve 88 Djiehoua (Antalyaspor); Dk. 17 Alex De Souza, Dk. 73 Özer Hurmacı, Dk. 80 Daniel Güiza (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Yalçın, Jedinak, Djiehoua, Orhan Ak (Antalyaspor); Bekir (Fenerbahçe)
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla