Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-01-2010, 21:44   #41
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Pascal Nouma ;

Click the image to open in full size.
Pascal Oliver Nouma (d. 6 Ocak, 1972), Beşiktaş taraftarları için hırsı ve futboluyla unutulmaz oyuncular arasına girmiş Senegal asıllı Fransız futbolcudur.

Futbol kariyerine Paris Saint Germain'in genç takımında başladı. Daha sonra Lille ve Caen'de futbol oynadı ve 1994 yılında tekrar Paris'e döndü. Burada da önceki kulüplerinde olduğu gibi oynadığı maçlarda başarılı olmasına rağmen disiplinden uzak yapısı ve istikrarsız olması nedeniyle 1996'da Strazburg'a transfer oldu. Strazburg ve bir sonraki kulübü Lens'de ikişer sezon futbol oynadıktan sonra 2000 yılında Beşiktaş'a transfer oldu. Lens'de oynadığı futbol ile takımın UEFA Kupası yarı finaline kadar çıkaran oyunculardan biri oldu.

2000 sezonunda Nevio Scala'nın çalıştırdığı Beşiktaş'a transfer oldu. Ancak sezon sonunda Türkiye'den ayrıldı ve Fransa'ya geri döndü.Bir senelik Marsilya kariyerinden sonra tekrar Beşiktaş'a transfer oldu.

Ancak 20 Nisan 2003 günü oynanan Fenerbahçe maçı kendi kariyeri için dönüm noktası oldu. Takımı şampiyonluğa giderken bu maçta Fenerbahçe'ye attığı gol sonrası tribünlere yaptığı hareketi çok konusuldu. Beşiktaş Yönetim Kurulu baskılara dayanamayarak ligin bitimine birkaç hafta kala sözleşmesini feshetti ve şampiyonluk kutlamalarına katılmasına dahi izin verilmedi. Bu hareketi ile ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu'ndan 7 ay men cezası aldı. Beşiktaş'ta 43 lig maçında 22 gole imzasını atmıştır.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.

Konu Mehmet tarafından (20-01-2010 Saat 21:45 ) değiştirilmiştir..
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla