Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-01-2010, 12:56   #1
bentolga
 
bentolga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon2 Çita: Ben tokum sen yaşa...

Click the image to open in full size.
Üç çita yakaladıkları bir impalayı öldürüp yemek yerine bir süre oynayıp onu serbest bıraktı. Vahşi doğada ender yaşanan bu sahne fotoğraflandı.

Çitaların arasında kalmış bir impalanın hayatta kalmak için çok da fazla şansının olması beklenmez. Ancak fotoğrafçı Michael Denis-Huot’un objektifine yansıyan kareler doğada her şeyin mümkün olduğunu kanıtlıyor.

Kenya’daki Masai Mara Ovası’nda çekilen fotoğraflarda, üç yetişkin çita aralarına aldıkları bir impalayla oynarken görünüyor.
Click the image to open in full size.

Uzun süredir Masai Mara’da çalışan Denis-Huot, bir süredir takip ettiği üç genç çitayı, avlarıyla oynarken nasıl görüntülediğini şu sözlerle açıkladı:“Onları bir sabah farkettim. Aç görünmüyorlardı, hızlı hızlı yürüyor ve durup kendi aralarında oynuyorlardı. Bir anda, aralarındaki en genç olanı bir impalanın farkına vardı ve kovalamaya başladı. Kendi başına impalayı yakalayamadı ama kardeşlerinin yardıma gemesiyle impala yakasını kurtaramadı.
15 dakika boyunca genç impala hareketsiz kalırken, çitalar onu öldürmek yerine sadece oynadılar. Daha sonra ise impalayı bırakan çitalar onun uzaklaşmasına izin verdi.”

ÇİTALAR TOKTU
Bu ilginç sahnenin sebebinin çitaların tok olması olduğu düşünülüyor. Diğer büyük kedilerin tersine çitalar gündüz avlanıyor.

kaynak: ntvmsnbc.com
bentolga Ofline   Alıntı ile Cevapla