Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-02-2010, 17:39   #1
blackeaglecamaro1903
Banned
 
blackeaglecamaro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon14 En merak edilen mumya Tutankamon'un sırrı çözülüyor!

Mısır'ın en meşhur firavunu Tutankamun'un şeceresi ortaya çıkarılıyor.

Mısır Antik Eserler Genel Sekreteri Zahi Havas, çocuk firavun Tutankamun'un 17 Şubat'ta yapılacak tarama ve testlerden sonra iddia edildiği gibi ünlü firavunlardan 3. Amenhotep'in torunu olup olmadığının belirleneceğini söyledi.
Dünyanın en ünlü antik dönem kralı olarak kabul edilen Tutankamun'un ünü, başarılarından değil; ona ait kalıntıların hemen tamamının günümüze ulaşmasından geliyor.
Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Havas, Tutankamun'la ilgili bulguların dedesi olduğu öne sürülen 3. Amenhotep'le karşılaştırılacağını belirtti. Bazı arkeologlar, Tutankamun'un güzelliğiyle ün salan kraliçe Nefertiti'nin oğlu ya da torunu da olabileceğini ifade ediyor.
Tutankamun'la ilgili tarama, bulunan tüm mumyaların incelenmesi ve onlarla ilgili testlerin yapılmasına dair program çerçevesinde yapılacak. Taramalar, Discovery Channel tarafından Kahire Müzesi'nde oluşturulan laboratuvarda yapılacak.
M.Ö. 1.300'lü yıllarda yaşadığı tahmin edilen Kral Tut olarak da bilinen Tutankamun, bazı Mısırologlara göre Mısır'a tek tanrılı din getirmeye çalışan 18. Dönem firavunlarından Akhenaten'in oğlu. Çok tanrılı bir inanca sahip olan Mısırlılar genellikle eşyalarıyla birlikte gömülüyor ve bu şekilde dirileceklerine inanıyorlardı.
Kahire Müzesi'nde sergilenen mumyalardan bazılarının, taramaların ardından zannedilen firavunlar olmadıklarının ortaya çıkabileceğini belirten Havas, buna rağmen Mısır tarihiyle ilgili gerçeklere ulaşabilmek için bu testi yapmak istediklerini ifade ediyor.
Mısır, yabancı arkeologların bu tür testleri yapmasına şiddetle karşı çıkıyor ve bunların Mısırlılar tarafından gerçekleştirileceğini belirtiyor.
Havas, dünyanın bilinen 7 harikasından günümüze ulaşan tek eseri olan Keops Piramidinin içine de bir robotun salınacağını ve muhtemel gizemli geçitlerin ortaya çıkarılacağını açıkladı.
Mısır'ın güneyindeki Luksor kentinde bulunan Krallar Vadisi'nde 1922 yılında mezarına ulaşılan Tutankamun'a ait kalıntılar diğer pek çok firavunun tersine yağmalanmamıştı.
9 yaşında krallık koltuğuna oturan ancak genç yaşta (20) öldüğü tahmin edilen Tutankamun'a ait kalıntılar günümüz Kahire Müzesi'nin en önemli eserlerini teşkil ediyor. Ona ait eserlerin talan edilmemiş olması da, firavunlar dönemine ait önemli yaşam tarzlarının keşfedilmesini de sağlamıştı.
Halen Kahire Müzesi'nde kimlikleri belli olmayan yüzlerce mumyanın bulunduğu tahmin ediliyor.
Click the image to open in full size.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
blackeaglecamaro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla