Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-02-2010, 01:12   #1
dişi ĸαrтαL
Dişi Kartal
 
dişi ĸαrтαL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Antivirüs Programını Nasıl Seçmeli?

Antivirüs Programını Nasıl Seçmeli?
Bu Konuda söylenecek çok fazla şey olmasına karşın sizlere balık vermek yerine balık tutmayı öğretmeyi hedefliyoruz. Bu çerçevede en iyi antivirüs programının seçimini sizin yapabileceğiniz hakkında bilgiler vermek istiyoruz.
Nelere Dikkat Etmeliyim?
- Öncelikle bizim için en önemli nokta Antivirüs programının sertifikasının olup olmadığıdır. Bu konuda dikkat etmeniz gereken logo aşağıdadır.
Click the image to open in full size.
- Diğer bir konu Antivirüs programının Motorunun(engine) hangi konularda koruma sağlayabildiğinin bilinmesidir. Bazı antivirüs programları anlık mesajlaşma protokollerindeClick the image to open in full size. sıkıştırılmış dosya taramasında ve İnternet Explorer Scriptlerinde koruma sağlayamamaktadır. Bu antivirüs programının güvenilir olmadığını gösteren bir durumdur.
-Güncelleme sıklığı ve güncelleme alternatifleri de çok önemli bir konudur. Eğer antivirüs firması programını sıklıkla güncellemiyorsa bu durum güncel virüslere yakalanma riskini artırır. Ayrıca güncellemelerin internetten anlık download yanında dosya olarak çekilebilmesi ve istenildiğinde offline olarak yüklenebilmesi gerekmektedir.
- Sistem kaynaklarının kullanımı son dönemde kullanıcıların çok dikkat ettiği diğer bir konudur. Antivirüs programınız iyi koruma sağlamasına karşılık bilgisayarı kullanılamayacak kadar fazla yavaşlatıyor veya sürekli kullanıcı hareketi onayı isteyen sorular soruyorsa bu durum belli zaman sonra çok can sıkıcı olabilir. Örnek olarak Symantec Norton Antivirüs Programının son sürümündeki başarısız sistem kaynağı kullanımı ve sıkca sordugu onay soruları bir çok kullanıcıyı zor durumda bırakmıştır.
- Dil desteği programı kullanırken en çok yardımcınız olacak konudur. Programın Türkçe desteğinin olmasına dikkat ediniz.
Tavisyeniz Var mı?
Son olarak kafası karışan kullanıcılara test edip beğendiğimiz antivirüs programlarının listesini sunuyoruz. Ancak unutmayınız en iyi deneyim sizin bilgileriniz doğrultusunda test etmenizdir. Ayrıca programı kullanım şekliniz de antivirüs programının başarısını etkileyen bir durumdur.
Ücretsiz
Avast Antivirus Home Edition - En İyi Ücretsiz Antivirüs Programı
Ücretli
Avast Antivirus Professional Edition - Minumum Sistem Kaynağı KullanımıClick the image to open in full size. günlük updateClick the image to open in full size. kapsamlı motor(engine) taramasıClick the image to open in full size. Türkçe arayüzü ile En iyi Ücretli Antivirüs Programı
Bu programın %100 Türkçe versiyonu satın almak için Avast Lisans sitesini kullanabilirsiniz.
Nod32 - Hızlı taramaClick the image to open in full size. Orta Düzey Sistem Kaynağı Kullanımı
Kaspersky - Geniş Tanıma KapasitesiClick the image to open in full size. Yüksek Düzey Sistem Kaynağı Kullanımı
Son zamanlardaki kullanıcı yorumlarından gördüğümüz kadarıyla Norton Antivirüs programı güvenilir bir antivirüs programı olmasının yanı sıra kullanıcı bilgiayarlarını çok yorması nedeniyle çok gözden düşmüş durumda.
__________________



Click the image to open in full size.

L Lawliet
dişi ĸαrтαL Ofline   Alıntı ile Cevapla