Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-02-2010, 13:18   #1
safa1903
 
safa1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Avrupa Google'a fena taktı!

Dev arama motoruna AB soruşturması açıldı. İtalya'da bir hakim, üç Google yöneticisine hapis cezası verdi.


Avrupa Birliği, dünyanın en büyük arama motoru olan Google’ın anti-tekel yasalarını ihlal edip etmediğini inceleyecek.
Soruşturma, Fransız Ejustice.fr, Alman Ciao.de ve İngiliz Foundem.co.uk sitelerinin şikayeti üzerine açıldı. Şikayette, bu firmalara veya ortaklarına ait servislerin internet linklerinin Google arama motorunda gösterilmediği veya listelerde en sonda gösterildiği iddia edildi.
Click the image to open in full size.
Google’dan yapılan cevabi açıklamada, hiç bir arama motorunun mükemmel olamayacağı, sürekli geliştirilen en gelişmiş Google arama motorunun da mükemmel olmadığı belirtildi. Google yetkilisi, iddia edildiği gibi bir ‘rakip filtreleme’ sisteminin bulunmadığı vurgulandı.
Google’ın dün ve bugün başına açılan işler bununla da bitmedi. İtalya’da da bir hakim, Google Video’ya bir kullanıcı tarafından yüklenen ve bir okul çocuğunun arkadaşlaır tarafından tartaklandığını gösteren video yüzünden ülkedeki üç üst düzey Google yöneticisini hapse mahkum etti.
Videoda sınıf arkadaşlarının itip kakttığı Down sendromlu okul çocuğunun ailesi, Google moderatörleri farkedip de kaldırıncaya kadar 2 ay boyunca yayında kalan video yüzünden Google’ı dava etmişti.
Karara sert tepki gösteren Google yönetimi, sorumlunun videoyu çekip yükleyenler olduğunu belirterek İtalya’da internet özgürlüğünün tehdit altında olduğu yorumunu yaptı.
İtalya’da 2 yılın altındaki hapis cezaları, hükümlünün siciline de bağlı olarak, genellikle ‘şartlı serbesti’ şeklinde uygulanıyor.
__________________
Önemli olan ; Hayatta en çok şeye sahip olmak değil, en az şeye ihtiyaç duymaktır..
.Click the image to open in full size.
safa1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla