Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-03-2010, 23:41   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Zafer Mourinho'nun:0-1

Click the image to open in full size.

Jose Mourinho, eski takımı Chelsea ile girdiği mücadeleden mutlu ayrılan taraf oldu.. Evinde 2-1 kazandığı Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçını Eto'o'nun tek golüyle kazanan Inter, çeyrek finale adını yazdırdı..
CHELSA: 0 - INTER: 1

Stat: Stamford Bridge

Hakemler: Wolfgang Stark, Jan-Hendrik Salver, Mike Pickel

Chelsea: Turnbull, Ivanovic, Alex, Terry, Zhirkov (Dk. 74 Kalou), Ballack (Dk. 62 Joe Cole), Mikel, Lampard, Anelka, Drogba, Malouda

Inter: Julio Cesar, Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti, Cambiasso, Sneijder (Dk. 85 Mariga), Motta (Dk. 90+2 Materazzi), Pandev (Dk. 75 Stankovic), Eto'o, Milito

Gol: Dk. 78 Eto'o

Kırmızı kart: Dk. 86 Drogba

Şampiyonlar Ligi 2. turu rövanş maçında Chelsea, eski hocası Jose Mourinho Stamford Bridge'de Inter'i konuk etti.
İtalya'da oynanan ilk maçı konuk ekip Milito ve Cambiasso'nun golleriyle 2-1 kazanmıştı. İngiliz temsilcisinin golü ise Kalou'dan gelmişti.

Pozisyon bakımından oldukça kısır başlayan maçın ilk yarısının sonlarına doğru Chelsea oyunda ağırlığını hissettirmeye başladı ancak çabalar skoru değiştimeye yetmedi ve ilk yarı golsüz sona erdi.

İkinci yarıda tur için gole ihtiyacı olan Chelsea, daha atak görünen taraf olsa da savunmanın arkasına atılan derin paslarla tehlikeli pozisyonları bulan Inter oldu. Bu paslardan birinde Eto'o ile bulan İtalyan ekibi, 1-0'lık galibiyetle Şampiyonlar ligi'nde adını çeyrek finale yazdırdı. ::MAÇTAN DAKİKALAR::
7' Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Maluda, Lucio ile girdiği mücadelede yerde kaldı ve penaltı bekledi, Alman hakem Wolfgang Stark oyunu devam ettirdi.

10' Inter atağında sağ çaprazdan ceza sahasına giren Maicon'un vuruşu auta çıktı.

11' Ballack, ceza yayı gerisinden kaleyi düşündü, yerden sert giden top az farkla auta çıktı.

17' Inter kontratağında Eto'o'nun savunmanın arkasına gönderdiği pasta Milito'nun pozisyonu için bayrak kalkınca önemli bir tehlike başlamadan bitti.

26' Inter savunmasından seken topa ceza yayı önünde Lampard gelişine voleyi vurdu, top yandan farklı auta çıktı.

32' Sağ kanattan ceza sahasına giren Anelka'nın ortaya çevirdiği topu Motta uzaklaştırarak savunmasına rahat nefes aldırdı.

33' Maçın şuana kadarki en net pozisyonunu Inter yakaladı. Sağ kanattan Maicon'un ortasın da arka direkte boş durumda olan Eto'o kafayı vurdu, yerden seken top üstten auta çıktı.

41' İki rakibinden birden kurtulup ceza sahasına giren Maluda'nın vuruşunda Samuel topun önüne yatarak tehlikeyi önledi.

42' Sol çaprazdan Drogba'nın ceza sahasına yaptığı göğsüyle önüne indiren Anelka'nın vuruşunda kaleci Julio Cesar'dan seken topu Motta kornere gönderdi.

53' Sol çaprazdan ceza sahasına giren Maluda'nın sert vuruşunda jaleci Julio Cesar topu kornere çelmeyi başardı.

59' Sneijder'in derin pasıyla savunmanın arkasında buluşan Pandev, ceza sahasına girdikten sonra vuruşunu yaptı, Zhirkov'a çarpan top kornere çıktı.

65' Sneijder'in ceza sahası sol çaprazına gönderdiği pasta kaleci ile karşı karşıya kalan Milito'nun vuruşu yandan auta çıktı.

70' Sağ çaprazdan Sneijder'in ceza sahasına ortaladığı serbest vuruşta arka direkte Motta'nın yaptığı kafa vuruşu direğin üzerinden auta çıktı.

78' Inter tur için büyük avantaj yakaladı. Sneijder'in savunmanın arkasına gönderdiği derin pasla buluşan Eto'o, ceza sahasına girerken vuruşunu yaptı, top sol köşeden ağlarla buluştu: 0-1

86' Ceza sahası içinde yaşanan mücadelede Motta'nın ayağına basan Drogba, hakem Wolfgang Stark tarafından kırmızı kartla oyundan atıldı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve 1-0 kazanan Inter, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kaldı.


ESKİ DOST DÜŞMAN OLDU!
Porto'dayken Şampiyonlar Ligi'ni kazanan İnter'in Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho (47), Stamford Bridge'de eski takımı Chelsea'nin karşısına çıktı. Ve 'kurt' teknik adam eski takımını sahasında mağlup etmeyi başardı. Daha önce Jose Mourinho, 2004-2007 yılları arasında Chelsea'de teknik direktörlük yaptıktan sonra İnter takımının başına geçmişti. Chelsea, Mourinho döneminde 2'si Premier Lig şampiyonluğu (2005-2006) toplam 6 kupa kazandı. Inter, Şampiyonlar Ligi'ni, eski adı Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası iken 1964 ve 1965'te kazandı. Chelsea bu kupayı hiç kazanamadı, bir kez 2008'de final oynadı.

__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla