Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-03-2010, 16:14   #1
fatih1250
 
fatih1250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mitos Boyut 5. Ödüllü Oyun Yazma Yarışması

Mitos-Boyut Yayınları'nın her yıl düzenlemekte olduğu, 2010 yılına ilişkin OYUN YAZMA YARIŞMASI Şartnamesi
A- AMAÇ

Yayınevimiz bu yarışmayı, yeni/genç yazarları oyun yazmaya özendirerek, tiyatro edebiyatımıza yeni oyunlar kazandırmak ve bunları yayınlayarak topluma tanıtmak amacıyla yapmaktadır. Böylece, tiyatro sanatında yeni biçim ve alternatif arayışlara yönelecek yeni/genç yazarların çalışmaları değerlendirilmiş olacaktır.
B- KATILIM KOŞULLARI
  1. Yarışmaya 'yeni/genç oyun yazarı olarak' herkes katılabilir.
  2. Konu sınırlaması yoktur. Oyunlar, özgün yeni çalışmalar olacaktır; roman, öykü, şiir, anı, oyun vb. gibi yapıtlardan yapılmış uyarlamalar ile çocuk oyunları ve kısa oyunlar yarışma dışıdır. Oyun metinleri en az 60 000 (altmış bin) boşluksuz, bilgisayar karakter vuruşlu olacaktır; bu koşula uymayan metinler yarışma dışı bırakılacaktır.
  3. Oyunlar, son başvuru tarihine kadar, hiçbir yerde yayınlanmamış, ödenekli veya profesyonel tiyatrolarda oynanmamış, yarışmalarda ödül almamış olmalıdır.
  4. Yarışmaya yalnızca 1 (Bir) oyunla başvurulabilinir.
  5. Oyunlar, 15 Haziran 2010 tarihi akşamına kadar, mutlaka dijital ortamda, disket/CD ile yayınevine bizzat teslim edilmeli/posta ile gönderilmeli veya internet aracılığıyla [email protected] Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir adresine e-mail ile iletilmelidir.Yayınevinin Adresi: Ağa Çırağı Sokak 7/2 Gümüşsuyu-34437 İstanbul (Tel. 212. 249 87 37-8)
  6. Başvuruda bulunanlar, adlarını, adreslerini, kısa özgeçmişlerini ve telefon numaralarını, gönderilen oyun metninin başına açıkça yazmalıdırlar. Kimliği yazılı olmayan metinler yarışma dışı tutulur.
C- SONUÇLAR

Seçici Kurul'un değerlendirme sonuçları, 30 Eylül 2010 Perşembe günü açıklanacaktır. Sonuçlar aynı tarihte yayınevimizin internet sitesinde www.mitosboyut.net ilan edilecektir; kazananlara ayrıca e-mail veya telefonla bilgi verilecektir.

D- ÖDÜLLER

Seçici Kurul'un derecelendirmeden seçeceği üç oyun bir arada tek kitap halinde yayınlanacak ve kazanan her yazara 500'er (beş yüz) TL telif ücreti ödenecektir. Ayrıca, kazananlara 30 Eylül 2010 tarihindeki satış fiyatlarımız üzerinden, kendilerinin seçeceği, yayınevimize ait 1.000 (bin) TL tutarında tiyatro kitabı armağan edilecektir.
E- SEÇİCİ KURUL

Prof. Dr. Metin BALAY Yeditepe Üniv. GSF. Tiyatro Bölümü Başkanı; Oyun Yazarı.
S. Bora SEÇKİN İstanbul Şehir Tiyatroları Oyuncu ve Rejisörü.
Funda ÖZŞENER Oyun Yazarı.
Hasan ŞAHİNTÜRK Haliç Üniv. Devlet Konservatuarı Tiyatro Bl. Öğr. Gör.
Doğan KORKMAZ Mitos-Boyut Yayınevi Temsilcisi, Dramaturg.
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
fatih1250 Ofline   Alıntı ile Cevapla