Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-03-2010, 19:15   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Hakkari'de Mayın Patlaması: 3 Şehit

Click the image to open in full size.

Hakkari Çukurca'da arazi araması sırasında mayın patladı, 3 uzman çavuş şehit oldu, 2 asker de yaralandı.





HAKKARİ - Olay, Çukurca'nın Hantepe bölgesinde dün gece operasyona çıkan uzman çavuşların arazi arama- tarama faaliyetleri sırasında meydana geldi. PKK'lıların önceden döşedikleri mayını uzaktan kumandayla patlatması sonucu uzman çavuşlar Fatih Aydoğdu, Mehmet Kaya Çelik ve Nuri Aydın şehit oldu. Patlamada yaralanan uzman çavuşlar Salih Önsal ve Arif Kılıç da Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.
Şehitler 30 yaşındaki Fatih Aydoğdu'nun Kırıkkale, 24 yaşındaki Mehmet Kaya Çelik'in Elazığ ve aynı yaştaki Nuri Aydın'ın da Kayseri nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Şehit uzman çavuşların cenazesi Hakkari Dağ Komando Tugayı'nda düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek.



BİR GÜN ÖNCE OĞLU OLDU



Çukurca'da dün gece mayın patlaması sonucu şehit olan uzman çavuşlardan Kayserili Nuri Aydın Sağır'ın bir gün önce bebeği dünyaya geldi. Doğumu yaklaştığı için Sivas'taki ailesinin yanına gelen Havva Sağır, pazar günü Sivas Devlet Hastanesi'nde doğum yaptı ve Timuçin adı verilen bebeğiyle pazartesi günü taburcu edildi. Havva Sağır'a dün gece eşi Nuri Aydın'ın şehit düştüğü haberi yakınları tarafından bugün verildi.
Şehit uzman çavuş Nuri Aydın Sağır’ın şehit düştüğü haberini Kayseri'deki Hacı Mehmet Soyışık İlköğretim Okulu Müdürü olan babası Zekeriya Sağır'a bu sabah okulda görevliler tarafından verildi. Hemen kentin Fevziçakmak Mahallesi Billur Caddesi Arzu apartmanındaki eine gelen baba Zekeriya Sağır, taziyeleri kabul ederken, anne Sebahat ise duvara astığı oğlunun evlilik fotoğrafını yanına alıp ağıtlar yaktı.
Oğlunun askerlik görevini yaptıktan sonra sınava girip uzman çavuş olduğunu belirten Zekeriya Sağır, “Benim ülkeme 42 yıllık hizmetim var. Oğlum da bu uğurda şehit oldu. Vatan sağ olsun” dedi.
Sağır ailesi, oğulları Nuri Aydın'ın bir yıl önce evlendiği gelinleri Havva Sağır'ın doğum için Sivas'taki ailesinin yanına gittiğini ve pazar günü de torunları Timuçin'en dünyaya geldiğini söyledi.


ŞEHİT ÇELİK'İN EŞİ 3 AYLIK HAMİLE



Çukurca’nın Hantepe bölgesinde şehit olan askerlerden 24 yaşındaki uzman çavuş Mehmet Kaya Çelik’in memleketi Elazığ’ın Kovancılar İlçesi’ndeki baba ocağına, acı haberle birlikte ateş düştü. 5 çocuk babası Mehmet Dursun Çelik ile eşi Züleyha Çelik, haberi alır almaz büyük üzüntü yaşadı. Şehidin baba evine ile ilçedeki bazı evlere Türk bayrakları asıldı. Şehit ailesinin evinin önünde sürekli bir ambulans hazır tutuldu.
Şehit Mehmet Kaya Çelik’in eşi Serpil Çelik ile 3 yıl önce evlendiği ve halen Çukurca'da bulunan eşinin 3 aylık hamile olduğu öğrenildi. Çiftçilik yapan şehit babası Mehmet Dursun Çelik, “Vatan sağolsun. Oğlumlu her gün telefonla görüşüyorduk. Sadece dün görüşmedim. 3 yıl önce bu göreve başladı. Askerliğini yapıp geldikten sonra sınava girdi. Acımız büyük vatan sağolsun” dedi.
Ağıtlar yakıp teröre lanet okuyan anne Züleyha Çelik, “Allah bu terörin belasını versin. Bizim ciğerimizi yaktılar. Onlarında ocakları yansın” diye gözlaşları döktü. Anne Çeliki yakınları güçlükle teskin etmeye çalıştı.
Çelik çifti daha sonra, şehit oğullarının toprağa verileceği Akmezra Köyü’ne gitti.



BABASI: VATAN SAĞ OLSUN



Uzman Çavuş Fatih Aydoğdu’nun şehit düştüğü haberi, Kırıkkale Garnizon Komutanlığı'ndan gelen subay tarafından Kırıkkale'nin Yenimahalle semti, 173'üncü Sokak, Uçakan Apartmanı 9 numarada oturan anne ve babasına verildi.
Oğlunun şehit düştüğü haberini öğrenen anne Serpil Aydoğdu fenalık geçirince eve gelen doktor tarafından sağlık kontrolüne alındı. Gözyaşları içinde “Vatan sağolsun” diyen baba Hilmi Aydoğdu, oğlu Fatih ile son kez 2 ay önce telefonla görüştüğünü söyledi. Aydoğdu, “10 gündür kendisine ulaşmak istedik, ancak bir türlü ulaşamadık. Oğlun telefonda bana ‘Baba ben iyiyim, merak etmeyin. Bugünlerde operasyon için dağa çıkacağız’ demişti. ‘Vatan sağolsun' diyorum. Açılım yüzünden başımıza bunlar geliyor. Bu açılım nerden çıktı?” diye konuştu.
Çukurca'da 2 yıldır görev yapan 7 yıllık evli ve 5 yaşında Yaren adında kızı bulunan şehit Uzman Çavuş Fatih Aydoğdu'nun eşi Ümran Aydoğdu'nun ise Bilecik Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak görev yaptığı belirtildi. (dha)
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla