Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-09-2006, 12:23   #1
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Teşekkürler 12 Dev Adam 64-56

Yüreğinize sağlık
Japonya'da muhteşem maçlar çıkaran 12 Dev Adam, tarihi bir başarı alarak 15. Dünya Basketbol Şampiyonası'nda 6. oldu.

Click the image to open in full size.
12 Dev Adam, fazla bir beklentiyle gitmediği Japonya'da muhteşem maçlar çıkardı. Türkiye'yi en iyi şekilde temsil eden milliler, tarihi bir başarı alarak 15. Dünya Şampiyonası'nda altıncı oldu.

Şampiyonanın 15. gününde 9. maçına çıkan (A) Milli Basketbol Takımı, beşincilik maçında Fransa'ya 64-56 yenilerek bu büyük organizasyonda 6. olmayı başardı.

İLK PERİYOTTA SADECE 7 SAYI

İbrahim'in yanı sıra sahaya Serkan Erdoğan'dan da yoksun olarak Engün Atsür, Kaya Peker, Ersan İlyasova, Semih Erden ve Hakan Demirel beşlisiyle çıkan Milli Takım, maça iyi başlayarak güçlü rakibi karşısında 3-0 öne geçti. Ribauntlarda başarılı olan Fransa, 9 sayı bularak 6 sayı öne geçti. Top kayıpları da artınca antrenör Bogdan Tanjeviç mola istedi. Maçın 5 dakikası geride kaldığında, Ersan'ın basketiyle farkı 4 sayıya indirdik. Ancak hızlı gelişen Fransa hücumları karşısında yavaş kalınca fark 13 sayıya kadar çıktı. Pota altında çok şey beklediğimiz Kaya da maça kötü başlayınca, ilk periyotta sadece 7 sayı bulabildik.

HÜCUMDA ETKİSİZ KALDIK

İkinci periyoda özellikle hücumda etkisiz başlayan ay-yıldızlılar sayı bulmakta zorlanıyor. Engin savunma ribantunu aldı, ancak Joserh Gamus tarafından faulle durduruldu. Engin 2 atışı da sayıya çevirdi. İkinci periydun tamamlanmasına 7,5 dakika kala, hücum ribautlarında iyi olmamıza rağmen basit top kayıplarımız devam ediyor. 4 dakikası geride kalan ikinci çeyrekte sadece 4 sayımız var. İlk defa hızlı çıkmayı başardık, ancak uygum pozisyonda bulunan Kaya Peker'e hücum faul çalındı. Pota altında isabetsiz atışlar yapmaya başladık ve fark 18 sayı oldu. İlk yarının bitimine 2 dakika kala milli takım, biraz daha toparlanmış bir görüntü veriyor. Son dakikalarda yine etkisiz kalınca devreye 15 sayı geride girdik.

MİLLİLER MAÇA ORTAK OLDU

Fransa ikinci yarıya da iyi başladı ve fark 19 sayıya çıktı. Milli Takım adına ilk 3 sayılık basket 3. peryotta gelirken, 3 dakika geride kalan periyotta, 15 sayılık Fransa üstünlüğü var. 12 Dev Adam'ın pota altındaki hataları ise devam ediyor. Cenk Akyol'un üçlüğü ve Ersan'ın basketi farkı 9 sayıya kadar indirdi. Maça bir anda ortak olan Milliler, Fransa'yı mola almaya zorladı. Periyodun tamamlanmasına 3 dakikada 22 saniye kala hücum faul kazandık, fark 8 sayı. Engin Atsür'un 3 sayılık atışı isabetli, fark sadece 5 sayı. İlk yarıda 13 top kaybeden Milli Takımın, ikinci yarıdaki ilk top kaybı Ersan'dan geldi. 3. periyodun tamamlanamsına 30 saniye kala Semih oyuna girdi, Ermal kenarda. Farkı 4 sayıya kadar indirmeyi başaran Milli Takım, son çeyreğe 49-43 geride giriyor.

ERSAN'A TOP GELMEDİ

Son periyoda kötü başlayınca Fransa farkı 8 sayıya çıkardı. Riffiod tarafından faulle durdurulan Cenk, iki atışı da kaçırdı. Son 8 dakikaya girerken 8 sayılık fark devam ediyor. Üst üste üç 3 sayılık atış denememizde de başarılı olamadık. Son periyottaki ilk sayımızı aldık, bitime 5 dakika 40 saniye kala fark 5 sayı. İlk atışı kaçıran Weis, ikinci atışı sayıya çevirdi ve 6'da 1 yaptı. 3 sayılık atışında yine başarılı olan Engin farkı 6 sayıya indirdi. Maçın bitimine 4 dakika kala Kaya Peker'in hareketinden dolayı Fransa centilmenlik dışı faul kazandı. Faul sayısı 5'e çıkan Kaya kenarda. Bu saniyelerde hakem hatalarından dolayı fark açılmaya başladı. Ersan'ı hücumda topla buluşturmayı başaramayınca, sayı bulmakta zorlanıyoruz. Kaya'dan sonra Engin de 5. faulünü yaptı ve oyun dışında kaldı. Ve Fransa'da Diaw-Riffiod da 5 faulle kenarda. Bitime 1 dakika 10 saniye kala faul kazanan Fransa, 2 atışı da olumlu sonuçlandırınca fark 7 sayıya çıktı. Ender Arslan da 5 faul alan oyuncular arasına katıldı. Ve maç Fransa'nın 64-56 üstünlüğüyle tamamlandı. Ay-yıldızlılar, turnuvayı 6. tamamladı.

TÜRKİYE: 56 - FRANSA: 64

Salon: Saitama Super Arena
Hakemler: Sasa Pukl (Slovenya), Reynaldo Mercedes (Dominik Cumhuriyeti), Yosuke Miyatake (Japonya
Türkiye: Engin, Ersan, Semih, Kaya, Hakan, Ender, Cenk, Ermal, Kerem, Fatih
Fransa: Gelabale, Bokolo, Florent Pietrus, Diaw, Weis, Gomis, Turiaf, Mickael Pietrus, Foirest, Petro, Diarra
1. periyot: 7-20
Devre: 20-35 (Fransa lahine)
3. periyot: 43-49
Beş faulle çıkan: 35.53 Kaya, 38.28 Engin, 39.12 Ender (Türkiye), 38.42 Diaw (Fransa)
---------------------------------------------------------------------
kaynak kartalhaber..........