Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-05-2010, 14:09   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Antivirüs Oyunu Virüs Sanınca

Click the image to open in full size.
Hangi dev antivirüs yazılımı, hangi dev oyunu virüs sanarak engelledi? İşte sorunun yanıtı...

On milyondan fazla oyuncusu bulunan ve oyuncu sayısı ile Gunniess Rekorlar Kitabı'na bile giren World of Warcraft 'ın son yayınlanan güncellemesinde virüs olduğu uyarısı ortalığı karıştırdı. Tüm devasa online oyun pazarının %62'sini oluşturduğu tahmin edilen WoW oyuncuları geçtiğimiz günleri oyun ile değil, son güncellemedeki virüs paniği ile geçirdiler.
Ama bu paniği yaşanların sadece Symantec firmasının anti-virüs programını kullanan oyuncularla sınırlı olması, bir süre sonra durumun anlaşılmasına neden oldu; Symantec hatalı bir şekilde WoW güncellemesindeki scan.dll.new adlı dosyayı bir Truva atı sanmıştı. Symantec'in Norton anti-virüs programı bu dosyanın yol açtığı güvenlik tehlikesini "yüksek" olarak derecelendirip, dosyaya erişimi otomatik olarak engelledi.
Oyuncuların bir kısmı Norton'un scan.ddl.new dosyasını serbest bıraktığını belirtiyorlar. Resmi açıklama olmadığı için kesin bir şey söylemek zor ama görünüşe göre Symantec bu hatayı sessiz sedasız çözüp, konunun kapanmasını umuyor gibi görünüyor.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla