Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-05-2010, 14:09   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak

Click the image to open in full size.
Gençlerin bilgisayar okur yazarlığını artırmayı hedefleyen projede “hedefe çeyrek kaldı”

Vodafone'un “Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak” projesine katılan gençlerin sayısı 720.000'i geçti.

Türkiye Vodafone Vakfı’nın, Habitat İçin Gençlik Derneği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile el ele vererek yürüttüğü “Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak” projesine katılan gençlerin sayısı 720.000’i geçti. Toplam 1 milyon genci bilgisayar konusunda eğitmeyi amaçlayan projede hedefe varmaya “çeyrek” kaldı.
Türkiye’de bilgisayar okur yazarlığını artırmak ve bilgi toplumunun oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla Türkiye Vodafone Vakfı’nın 2007 yılında başlattığı “Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak” projesi 1 milyon genç hedefine doğru hızla ilerliyor. Vakfın, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat için Gençlik Derneği işbirliği ile yürüttüğü, 1 milyon genci bilgisayar okuryazarlığı alanında eğitmeyi amaçlayan projeye katılanların sayısı 720.000’i geçti.
Katılımcıların % 63’ünü kadınlardan oluşturuyor
İnternet tabanlı bilgisayar eğitimi veren projeye bayanların gösterdiği ilgi dikkat çekiyor. Katılım oranının % 63’ünü kadınların oluşturduğu projeye en fazla ilgii il bazında % 44’ü İstanbul, % 18’i Ankara, % 8’İzmir şeklinde.
Bilgi toplumuna önemli destek
Projeyi değerlendiren Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Rengin Onay şunları söyledi:
“Vodafone Türkiye olarak, en ileri mobil iletişim teknolojilerini fayda ve değer yaratan hizmetler ile ülkemize sunarken, sosyal sorumluluklarımızı yerine getirmeye de büyük önem ve öncelik vermekteyiz. Bu kapsamda, Türkiye Vodafone Vakfı aracılığı ile yürüttüğümüz ve Ulaştırma Bakanlığımızın da desteklediği ‘Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak’ projemizin, Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşmesi sürecine önemli bir katkı oluşturduğunu düşünüyor ve yüksek katılımdan mutluluk duyuyoruz. İçinde bulunduğumuz 19-25 Mayıs Gençlik Haftası gibi anlamlı bir haftada, katılımcı sayısında ulaştığımız büyük rakam bizi ayrıca çok sevindirdi. Katılmcı artış hızındaki ivme, kısa bir süre içinde hedeflediğimiz 1 milyon rakamına ulaşacağımızı gösteriyor. Bu projenin hayata geçmesinde emeği olan bütün arkadaşlarıma ve işbirliği yaptığımız Habitat için Gençlik Derneği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) yönetici ve çalışanlarına teşekkür ederim.”
Habitat için Gençlik Derneği Başkanı Sezai Hazır ise projenin hedeflerine doğru hızla ilerlemesinin kendilerini mutlu ettiğini kaydederek şöyle devam etti:
“Ülkemizin geleceği, gençlerimizin bilgisayar okur yazarı olarak yetişmesinden geçmektedir. Bilgi teknolojilerini etkin bir şekilde kullanamayan insanların geleceğin bilgi toplumunda, toplum için değer yaratmaları mümkün olmayacaktır. Bu nedenle, Türkiye Vodafone Vakfı’nın öncülüğünde yürütülen bu projeye büyük önem veriyoruz.”
Örnek bir e – eğitim modeli
“Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak” projesi, Avrupa Bilgisayar Yeterlilik Sertifikası (ECDL) sınav müfredatı ile uyumlu, internet tabanlı bilgisayar eğitimi ulaştırarak, Türkiye’de bilgisayar okur yazarlığını artırmayı hedefliyor. Proje çerçevesinde, gençlere bilgisayar okuryazarlığı kazandırmak amacıyla www.bilgitoplumu.net adresinde bir e-öğrenme platformu hazırlandı.
Platform üzerinden verilen e-eğitim modülleri bilgisayar teorisi ve pratiğini içeren Avrupa Bilgisayar Yetkinlik Sertifikası (ECDL) müfredatına uygun 7 bölümden oluşuyor. En az dört eğitim modülünü başarıyla tamamlayan gençler, Avrupa Bilgisayar Yetkinlik Sertifikası (ECDL) almak için gerekli ön eğitime sahip oluyorlar. Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak Projesi ile sunulan internet tabanlı Avrupa Bilgisayar Yetkinlik Sertifikası (ECDL) ön eğitimi, proje kapsamında ücretsiz olarak sunuluyor.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla