Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-05-2010, 16:09   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İngiltere Gol Atmadan Kazandı

İngiltere gol atamadan kazandı. 2010 Dünya Kupası finalleri öncesi iki finalist takım Japonya ve İngiltere UPC-Arena'da karşı karşıya geldi.

Graz'da oynanan maç 2-1 İngiltere üstünlüğü ile bitti, Japonya üç gol atmasına karşın kazanamadı, ortada bir harakiri (Japonların geleneksel intihar şekli) vardı.

7. dakikada Brezilya asıllı 29 yaşındaki libero oyuncusu Marcus Tulio Lyuji Murzani Tanaka ile 1-0 öne geçen Japonya uzun süre bu üstünlüğünü devam ettirdi.

Karşılaşmada 72. dakikaya gelindiğinde İngiltere'nin bulamadığı gol yine bu Japonyalı oyuncudan geldi. Takımını maçın başında 1-0 öne geçiren Tulio Tanaka bu dakikada kafa ile topu kendi ağlarına gönderdi.

Maçın son sözünü ise adeta bir harakiri ile yine Japon oyuncu Yuji Nakazawa söyledi. 83'te Ashley Cole'un ortasında kendi kalesine ters bir dokunuşla topu gönderen isim İngiltere'nin 2-1 öne geçmesini sağladı ve karşılaşma bu şekilde tamamlandı.

Bu arada karşılaşmada 57'de İngiltere'de Frank Lampard ise bir penaltı atışından yararlanamadı.

İngiltere'de kaleci David James 13 ay sonra ilk kez bir maçta ilk 11'de İngiltere Milli Takımı formasını sırtına geçirirken, oyuna ikinci yarı onun yerine dahil olan Joe Hart gösterdiği iyi performansla dikkat çekti.

İngilizler 24 Mayıs'ta Wembley'de Meksika ile oynanan hazırlık maçını 3-1 kazanmayı başarmıştı ve o maçta İngiltere'nin 11'i Green, Johnson, Ferdinand, King, Baines, Walcott, Milner, Carrick, Gerrard, Crouch, Rooney isimlerinden oluşmuştu.

Güney Afrika'da 11 Haziran'da start alacak 19.Dünya Kupası finallerinde Japonya E Grubu'nda Danimarka, Hollanda ve Kamerun ile mücadele ederken, İngiltere C Grubu'nda ABD, Cezayir ve Slovenya ile karşı karşıya gelecek.

Takımların ilk 11'leri şu şekildeydi:

Japonya:
Eiji Kawashima
Yuki Abe
Marcus Tanaka
Yuto Nagatomo
Yuji Nakazawa
Keisuke Honda
Yasuyuki Konno
Yasuhito Endo
Makoto Hasebe
Shinji Okazaki
Yoshito Okubo

İngiltere
David James
Glen Johnson
John Terry
Rio Ferdinand
Ashley Cole
Theo Walcott
Tom Huddlestone
Frank Lampard
Aaron Lennon
Wayne Rooney
Darren Bent
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla