Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-05-2010, 08:55   #2
Akdora
Savaşçı Kartal
 
Akdora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Gazze'den gelen haberler Ankara'yı alarma geçirdi. Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı'nın Şili'de olması nedeniyle kurulan kriz basasına Bülent Arınç başkanlık ediyor. Türkiye İsrail'i gemilere fiili saldırıda bulunulmaması için uyarmıştı...


srail'in Gazze yolundaki yardım gemilerine müdahalesi Ankara'da tepkiyle karşılandı. Dışişleri Bakanlığı olayı kuvvetle kınadığını açıkladı ve İsrail’in uluslararası hukukun ihlalini teşkil eden bu davranışının sonuçlarına katlanması gerekeceği belirtildi.
Ankara'dan sabah saatlerinde gelen çok sert açıklama şöyle:

Açıklama şöyle: "Gazze halkına insani yardım ulaştırmak arzusunu taşıyan ve aralarında yaşlı, kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda ülkeden sivi
Click the image to open in full size.
llere karşı İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından güç kullanılması sonucunda, elde edilen ilk bilgilere göre en az iki kişinin ha

yatını kaybetmiş ve 30’dan fazla kişinin yaralanmış olmasını en ağır şekilde protesto ediyoruz.
İsrail masum sivilleri hedef alarak, insan hayatını ve barışçı girişimleri hiçe saydığını açık bir biçimde bir kez daha göstermiştir. İsrail’in bu insanlık dışı uygulamalarını şiddetle kınıyoruz.
Açık denizlerde gerçekleşmiş, uluslararası hukukun ağır bir ihlalini teşkil eden bu müessif olay ilişkilerimizde telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilecektir. Tel Aviv Büyükelçiliğimiz tarafından sürdürülen girişimlerin yanısıra Bakanlığımıza davet edilen İsrail’in Ankara Büyükelçisi nezdinde bu kabul edilemez olay kuvvetle kınanmakta ve kendisinden acilen izahat talep edilmektedir.
Gerekçe ne olursa olsun, yalnızca barışçı faaliyetlerde bulunan sivillere karşı bu tür hareketlerin kabulü mümkün değildir.
İsrail’in uluslararası hukukun ihlalini teşkil eden bu davranışının sonuçlarına katlanması gerekecektir.
Hayatını kaybedenlere Tanrıdan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır diliyor, yaralananlara acil şifa dileklerimizi iletiyoruz."

İsrail Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı
İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere müdahale etmesi üzerine, Dışişleri Bakanlığının, İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gaby Levi’yi Bakanlığa çağıracağı bildirildi.
AA muhabirinin Dışişleri Bakanlığından edindiği bilgiye göre, Brezilya’dan ABD’ye geçmekte olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, konuyu yakından takip ederek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü bilgilendirdi.
Yardım gemilerinden doğrudan bilgi akışının devam ettiği, gelişmeler hakkında arama kurtarma merkezinden kriz masasına ulaşan bilgilerin değerlendirildiği kaydedildi.Dışişleri Bakanlığının, kısa bir süre içinde olayla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.
__________________
Click the image to open in full size.


Beşiktaşlı olmayanlara sesleniyorum. Birgün bu takımı sevmeyeceksiniz ona tapıcaksınız.


profeminizm hareketi engellenemez !!!

milliyet blog yazıları sayfam...
Akdora Ofline   Alıntı ile Cevapla