Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-05-2010, 09:12   #5
Akdora
Savaşçı Kartal
 
Akdora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

İsrail konsolosluğuna girmek istediler



07:17 | 31 Mayıs 2010
  • Click the image to open in full size.
  • Click the image to open in full size.
  • Click the image to open in full size.
  • Click the image to open in full size.
Süleyman KAYA/İSTANBUL, (DHA)
FİLİSTİN’e insani yardım götüren Gazze’ye Özgürlük filosuna İsrail askerleri tarafından operasyon düzenlendiği, ölü ve yaralıların olduğu haberi, İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu önünde bekleyen grubu harekete geçirdi.

Protestocu grup arasında aşırı öfkelenen yaklaşık 300 kişi, konsolosluğa girmeye çalıştı. Bu sırada göstericiler ile polis karşı karşıya geldi. Polis protestocu grubu tazyikli su ve biber gazı kullanarak uzaklaştırdı. Gruptan bazıları da konsolosluk binasına taş attı. Binanın bazı camları kırıldı.

İsrail İstanbul Başkonsolosluğu önündeki gerginlik, iki İsrail gemisinin, Gazze’ye tonlarca yardım götürmek üzere yüzlerce barış eylemcisi ve insan hakları savunucusuyla, ”Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım” kampanyası kapsamında yola çıkan Gazze’ye Özgürlük filosunu takibe almasıyla başladı. Saat 00.30’dan itibaren, ellerinde Türk ve Filistin bayrağı bulunan vatandaşlar, başkonsolosluk önüne gelmeye başladı. Her geçen dakika protestocuların sayısı arttı. ”Katil İsrail, ellerini gemilerin üzerinden çek” yazılı pankart açan vatandaşlar, ”İsrail şaşırma, sabrımızı taşırma” ve ”Oluk oluk kan aksa, kurtulacak El Aksa” sloganları attı. Protestocu grubun sayısının artması üzerine, destek polis ekipleri başkonsolosluk önüne gönderildi. Çevik kuvvet ekibi başkonsolosluk çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

İSRAİL BAYRAĞI YAKTILAR Yaklaşık bir saat içerisinde başkonsolosluk önündeki protestocuların sayısı yaklaşık 3 bine ulaştı. Protesto sırasında, İsrail bayrağı yakıldı. Büyükdere Caddesi’ne de taşan kalabalık yüzünden trafikte aksamalar yaşandı. ”Fatih’in torunuyuz. Siyonizmin sorunuyuz” pankartı açan grup, ”Gemiler Gazze’ye ulaşana kadar buradayız” diye bağırdı.

BAŞKONSOLOSLUĞA GİRMEK İSTEDİLER İsrail askerlerinin gemilere operasyon düzenlediği, ölü ve yaralıların olduğu haberinin duyulması üzerine, İsrail İstanbul Başkonsolosluğu önündeki gerginlik üst seviyeye çıktı. Protestocu gruptan yaklaşık 300 kişi, saat 05.00 sıralarında başkonsolosluğa girmek istedi. Polisin izin vermemesi üzerine, göstericiler ile polis arasında arbede yaşandı. Polis barikatları protestocu grup tarafından dağıtıldı. Polis vatandaşlara tazyikli su ve biber gazı sıkarak müdahale etti. Eylemciler polise, ”Siz de müslümansınız. Biz de müslümanız. Müslüman müslümana bunu yapar mı” diye tepki gösterdi. Protestocular oturma eylemi başlattı.

KONSOLOSLUK BİNASINI TAŞLADILAR Öfkelenen protestocu vatandaşlardan bazıları, başkonsolosluk binasını taşladı. Taşlardan bazıları da çevik kuvvet polislerinin kalkanlarına geldi. Başkonsolosluk binasının camları kırıldı.

İsrail İstanbul Başkonsolosluğu önündeki kalabalık artmaya devam ediyor. Vatandaşlar protesto için başkonsolosluk önüne geliyor. Bazı vatandaşlar Kur’an-ı Kerim okuyup, dualar ediyor. Ayrıca başkonsolosluk önüne gazeteci ve yazar Abdurrahman Dilipak da geldi. Dilipak vatandaşlara yaptığı konuşmada, ”Kimse provokasyona gelmesin. Allah aşkına sakin olsun. Ankara ve diğer illerden insanlar gelecek. Burada toplanacağız. İsrail’in istediği sizin tahrik olmanız. Tahrik olmayın” dedi.

Öte yandan Levent’teki Akdeniz Heykeli’nin başı, bir bezle örtüldü ve üzerine de Filistin bayrağı serildi. Heykelin sağ eline ise üzerinde Mescid-i Aksa’yı temsil eden figürün bulunduğu flama verildi.

Başkonsolosluk önündeki gergin bekleyiş devam ediyor. Polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı ..
__________________
Click the image to open in full size.


Beşiktaşlı olmayanlara sesleniyorum. Birgün bu takımı sevmeyeceksiniz ona tapıcaksınız.


profeminizm hareketi engellenemez !!!

milliyet blog yazıları sayfam...
Akdora Ofline   Alıntı ile Cevapla