Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-06-2010, 21:22   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Şampiyonluk Şansları

2010 Dünya Kupası'nın başlamasına sayılı günler kala heyecan kasırgası artıyor. Turnuvada mücadele edecek olan takımlar hazırlıklarına son sürat devam ederken, her Dünya Kupası'nda olduğu gibi 2010 model Dünya Kupası'nda da kimin şampiyon olacağı büyük bir merak uyandırıyor.

Castrol Analistleri, 2010 Dünya Kupası'nda mücadele edecek olan takımların turnuvadaki şansları ve şampiyon olabilme ihtimallerini masaya yatırdı. Castrol verilerine göre, Güney Afrika'da mutlu sona ulaşmaya en yakın takım Brezilya...

Luis Fabiano, Kaka, Nilmar ve Robinho gibi yıldızlarıyla Dünya Kupası'nda mutlak şampiyonluk hedefleyen Brezilya'nın bu amacına ulaşma ihtimali, Castrol Analistleri'ne göre yüzde 23.4. EURO 2008'de elde ettiği şampiyonluk ile tüm dikkatleri üzerine çeken İspanya'da da en az Brezilya kadar Dünya Kupası'nda iddialı.

Son yılların en iyi jenarasyonunu yakalayan İspanyollar, bir makine düzeninde işleyen kusursuz kadrosu ile şampiyonluk şansını sonuna kadar zorlayacak. Castrol Analistleri'nin çeşitli değerlendirmeler sonucunda oluşturduğu şampiyonluk yüzdesi İspanya için yüzde 17'yi gösteriyor.

Castrol Analistleri'ne göre Brezilya ve İspanya'dan sonra 2010 Dünya Kupası'nda en şanslı olan takım İngiltere... 1966'dan bu yana uluslararası alanda bir kupa kazanamayan İngiltere, İtalyan teknik adam Fabio Capello yönetiminde 44 yıllık zincirini kırarak Güney Afrika'da şampiyonluk hedefine ulaşmak istiyor.

İngiltere'nin Dünya Kupası'nda şampiyon olabilme ihtimali, Castrol Analizleri'ne göre yüzde 10.3...

İngiltere'nin ardından şampiyonluğa en yakın takım olarak sürpriz bir takım; Hollanda gösteriliyor. Müthiş bir jenerasyon yakalamasına rağmen uluslararası alanda bir türlü beklenen başarıyı yakalayamayan Hollanda'nın 2010 Dünya Kupası'nda şampiyon olabilme ihtimali Castrol Analistleri'ne göre yüzde 9.8 olarak gösteriliyor.

Bu dört takımın yanı sıra Arjantin'in şampiyonluk şansı yüzde 7.5, İtalya'nın yüzde 3.7, Fransa'nın yüzde 3.1, Danimarka'nın yüzde 1.4 ve Avustralya'nın yüzde 1.3 olarak gösteriliyor.

Click the image to open in full size.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla