Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-06-2010, 20:07   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
`TFF'nin Kararına Anlam vermek İmkansız´

Click the image to open in full size.
Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, takımların kadrolarında bulunduracağı yabancı futbolcu sayısının artırılmasıyla ilgili, ''Futbol Federasyonunu yöneten arkadaşlar neden böyle karar alıyorlar bunu anlamakta zorlanıyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Sinop'un Ayancık ilçesine gelen Bakan Özak, Ayancık Belediyesi tarafından yaptırılan Olimpik Spor Salonu, Gazi Stadı çevre düzenlemesi, semt halı saha ve Karakestane köyü içmesuyu tesislerinin toplu açılışına katıldı.
Program sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özak, futbolda yabancı sayısını artırılmasıyla ilgili bir soru üzerine şunları kaydetti: ''Ben buna yüzde yüz karşıyım. Sporu siz yönetiyorsunuz ama Futbol Federasyonu özerk. Kulüpler Birliği bunu istiyor. Bu şu demek: Türkiye yabancı futbolcuya çok daha fazla para harcayacak, futbolcu çöplüğü olacak ve başarı yukarı çıkmayacak. Türkiye dışarıya az oyuncu satacak demektir. Bu da mili takıma olumsuz yansıyacak. Bunu hep beraber göreceğiz. Bunu hep söylüyoruz ama maalesef kulüplerimiz, federasyonumuz böyle bir uygulama yapıyor. Şunu getirebilir misiniz; 18'lik, 21'lik kadroda altyapıdan yetişmiş şu kadar kişi veya altyapıya şu kadar para harcayacaksınız... Bunu yapmak lazım. Futbol Federasyonunu yöneten arkadaşlar neden böyle karar alıyorlar bunu anlamakta zorlanıyoruz. Fazlasına şöyle izin verilebilir. Avrupa kupalarında başarılı oldukça sayı artırılabilir. Avrupa ile baş etmek için bu olabilir. Bugün için 6+2+2 bize fayda getirmez.''
Devlet Bakanı Özak, bir başka soru üzerine, çeşitli illerde stat yapımlarının planlandığını da söyledi. Bunlardan Afyon'daki stadın yapımına başlandığını belirten Özak, ''Sırasıyla Trabzon, Malatya, Konya, Eskişehir, Antalya, Ankara ve İzmir'e mutlaka stat yapacağız. Bunları 3-4 yıl içinde bitireceğiz. Türkiye'de bütün statları Kayseri'deki gibi yapmamız lazım. Bu bizim görevimiz'' diye konuştu.
Bakan Özak, daha sonra eski milli futbolcu Hakan Ünsal'ın da aralarında bulunduğu ''şöhretler karması'' maçının başlama vuruşunu yaptı.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla