Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-06-2010, 12:58   #1
forza-kartal
 
forza-kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ricardo Andrade Quaresma Bernardo

Click the image to open in full size.


QUARESMA KİMDİR?
5 yaşında futbol oynamaya başlayan Portekizli yıldız, 11 yaşında Sporting Lisbon altyapısına girdi. Yeteneğiyle bir anda tüm dikkatleri üzerine çeken Quaresma, 17 yaşında Porto ile oynanan lig maçında ilk kez a takım formasıyla sahaya çıktı.

O dönem Sporting Lisbon’u çalıştıran Laszlo Boloni tarafından sürekli oynatılan Quaresma, Ronaldo`yu yedek bırakarak adından daha da fazla söz ettirmeye başladı. Hatta İngiliz medyasında yer alan haberlere göre, Manchester United Menajeri Alex Ferguson`ın listesinde, Cristiano Ronaldo`dan önce Quaresma yer alıyordu. Sporting Lisbon`un 2003 yılında Manchester United`la oynadığı hazırlık maçı ise Quaresma için dönüm noktası oldu. Bu maçta üstün bir performans sergileyen Ronaldo, Ferguson`ın dikkatini çekmeyi başardı ve İngiltere bileti almaya hak kazandı.

Ronaldo`nun ayrılışından sonra Quaresma da yuvada kalmadı. Barcelona 6 milyon euro karşılığında genç futbolcuyu renklerine bağladı. Herkesin beklentisi büyük olsa da, Quaresma Barça formasıyla sadece 1 gol atabildi. “Rijkaard`ın olduğu yerde ben oynamam" demecinin sonrasında ise Deco ile takas edildi ve Porto`ya transfer oldu.

Porto`da yeniden kendini gösteren ve takımın liderliğine soyunan Quaresma, bu kez Inter`in dikkatini çekti. 2008`in Ağustos`unda 18 milyon euro karşılığında Milano ekibine transfer olan yetenekli futbolcu, "Portekiz`in Pele`si" sıfatıyla medyaya tanıtıldı.

Ancak, tıpkı Barcelona`da olduğu gibi, İtalya`da da işler yolunda gitmedi. Jose Mourinho, Quaresma`nın çok yetenekli bir futbolcu olduğunu, ancak taktik disiplinsizliği nedeniyle bu takımda forma giyemeyeceğini açıkladı.

Bir sezonda 13 maçta görev yapan Portekizli futbolcu, Şampiyonlar Ligi listesine alınmayınca, Inter defterini kapattı. Şubat 2009`da herkes onun Tottenham`a gitmesini beklerken, transferin son gününde yeni adresi Chelsea oldu. Ülkesi dışında, hiç bir varlık gösteremeyen Quaresma, Chelsea`de de değişmez oyuncu olmayı başaramadı.

Kiralık sözleşmesi sona erdiğinde, Chelsea tarafından takımda tutulmadı. Jose Mourinho, son bir şans verdiği futbolcuya Figo`nun 7 numaralı formasını emanet etti. Buna karşın, işler yine istenildiği gibi gitmedi.

Bu sezon 13 maçta sahaya çıkabilen Quaresma, Inter formasıyla kariyerinde sadece 1 kez gol sevinci yaşayabildi.

Milli takım kariyerinde de iniş-çıkışlar yaşayan yıldız futbolcu, 2010 Dünya Kupası kadrosuna alınmadı.
__________________
Click the image to open in full size.

Açın Gözlerinizi Bakmayın şaşı , Alayınız Gelse Yıkamaz Şanlı Beşiktaş'ı !

Konu forza-kartal tarafından (13-06-2010 Saat 13:05 ) değiştirilmiştir..
forza-kartal Ofline   Alıntı ile Cevapla