Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-06-2010, 18:27   #1
BЦЯΛƧı IПöПü
Beşiktaşım Hayat Sensin.!
 
BЦЯΛƧı IПöПü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Schuster Imzayı Attı !

Click the image to open in full size.
Beşiktaş`ın yeni teknik patronu Alman Bern Schuster`i taşıyan uçak İstanbul Atatürk Havalimanına indi.

100`ü aşkın taraftarın karşıladığı Schuster şuanda pasaport kontrolünde...

Bernd Schuster İstanbul`da büyük bir coşku ile karşılandı.

Uzun süre pasaport kontrolünde kalan Alman Bernd Schuster`i dışarıda coşkulu taraftar topluluğu ve çok sayıda medya mensubu bekliyordu.

Schuster kapıda görüldüğü an taraftarlar ve medya mensubları çevresini sardı.

Schuster çok kısa bir açıklamada bulunarak; ` Ben bir çok takımda çalıştım fakat böyle bir atmosfer görmedim` dedi.

Yaklaşık 100 kadar taraftar, çiçekler ile karşıladığı Bern Schuster`i omuzlarına alıp arabasına kadar tezahüratlar eşliğinde taşıdı.

Alman Hoca bu akşam Serdal Adalı ve Yıldırım Demirören`inde katılacağı bir yemeğe katılacak.Bu yemekte transfer konusunun masaya yatıralacağı öğrenildi.

-HABER1903-

Teknik Direktörümüz Bernhard Schuster, Başkanımız Yıldırım Demirören'in de katıldığı törenle sözleşmeyi imzaladı. BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yapılan imza törenine çok sayıda basın mensubu katıldı.
Başkanımız Yıldırım Demirören, Futbol Komitesi Başkanı ve Asbaşkanımız Serdal Adalı ve Basın Sözcüsü, İletişimden Sorumlu Üye, Futbol Komitesi Üyemiz Prof. Dr. Mete Düren imza töreninde yer aldı.
Başkanımız Yıldırım Demirören, imza töreninin başında şu açıklamayı yaptı:
“Ben öncelikle tekrar Sayın Mustafa Denizli'ye teşekkür etmek istiyorum. Bize iki şampiyonluk yaşattı. Bu sene de başarılı bir şekilde devam ettirdi ve çok güzel bir takım bırakarak sağlığı nedeniyle ayrıldı. Tabii yeni hocamızın işi kolay değil. Başarılı bir hocanın arkasından daha iyi başarılar hedefleyerek geldi kendisi. Beşiktaşımız'ın büyüklüğünü de bu gösteriyor aslında. Bir hafta içinde dünyanın önde gelen hocalarından Schuster ile görüşüp, anlaştık. Şartları, karakteri ve altyapıya verdiği önemden dolayı Sayın Schuster ile anlaştık. Beşiktaşımız'ın büyüklüğünü, Beşiktaşımız'ın tarihini gösteriyor. Beşiktaşımız'ın büyüklüğünü plazalar gösteriyor. Taraftarımızın hocamızın arkasında, takımımızın arkasında desteklemelerini rica ediyoruz. Ayrıca bundan 1 ay evvel Sayın Mustafa Denizli'den rica ettim. "Hocam, çık yalan söyle. Çünkü sen Türkiye'de yaşamayacaksın, Türk Futbolu'nun içinde değilsin, bir daha burada olmayacaksın. Ben hastayım de" dedim. Döndüm, Sağlık Komitesi Başkanımız Sayın Mete Düren'e dedim ki, "Kariyerin etkilenmezse sen de çık yalan söyle hocamız hasta diye" dedim. O, "Kariyer önemli değil" dedi. O da yalan söyledi. Türkiye'nin en büyük hastane grubuna dedik ki, "Hocamızın tomografisini çekeceğiz, lütfen boyayın" dedim. "Damarında kanama gözüksün" dedik. Onlar da boyamayı kabul ettiler. Bu haberleri yakalayan basını ve muhabirleri tebrik ediyorum. Cidden tebrik ediyorum, çok büyük haber yakaladılar. Çünkü bunların hepsi gerçekti! Biz 4-5 kişiye dedik ki; "Doğruları söyleme"... Döndük, çok değerli Sayın Schuster'e dedik ki, "Ya burada doğrular sevilmiyor. Sen de çık, biz 1 ay önce konuştuk de" dedik. O da çıktı onu söyledi. Ona da tekrar teşekkür ediyorum. Ve diyorum hocamız Beşiktaşımız'a hayırlı olsun. Hoşgeldiniz."
Başkanımız'ın açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Schuster, ilk duygularının sorulması üzerine, "Öncelikle çok sevinçliyim, burada olduğumdan dolayı. O kadar mutlu ve heyecanlıyım ki, içimden hemen bu akşamüstü ilk antrenmanı yaptırmak geliyor. Ama şartlar ve zaman sebebiyle birkaç gün daha beklemek zorundayız. Şu anda sevincimi ve mutluluğumu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.
İspanya'da Real Madrid'i şampiyon yaparken ezeli rakibi Barcelona'nın başında Rijkaard'ın olduğu ve onunla Türkiye Ligi'nde mücadele edeceğinin hatırlatılması üzerine Schuster, şunları söyledi:
"Öncelikle Frank Rijkaard gibi bir futbol centilmeni ile aynı ligde mücadele edecek olmaktan dolayı sevinçliyim. Tabii ki benim de içimden geçen, İspanya liginde yapmış olduğum, göstermiş olduğum başarıyı Türkiye liginde Beşiktaş'ın başındayken tekrarlamak, bunu istiyorum."
Schuster, Türk futbolu ve Beşiktaşımız hakkındaki düşüncelerinin sorulması üzerine, "Geçmişte Türkiye'de çalışan Aragones gibi, hocalar sebebiyle İspanya'da Türk futbolunu, Beşiktaş'ı televizyondan yakinen izleme fırsatı buldum. Bunun dışında Avrupa'nın çok sayılı ve kariyerli hocaları Türkiye'ye teknik direktör olarak gelmeleri zaten Türk futbolunun hangi seviyeye çıktığının ve uluslararası başarıya doğru ilerlediğinin bir işaretidir. Aynı şekilde Milli Takım'ın başına geçen Hiddink gibi kariyerli bir hoca sebebiyle de Türk futbolunun uluslararası bir düzeye geldiğini, bundan sonra da ilerlemeye devam edeceğini görmek mümkündür" dedi.
Schuster, "Önümüzdeki sezon nasıl stratejik planlar yapmayı düşünüyorsunuz? Oyuncu alma planlarınız var mı?" şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı:
"Etrafıma bakınca oldukça genç insanlar görüyorum. O yüzden beni futbol oynarken görüp görmediğinizi bilmiyorum ama oyun karakterimi ben hocalığıma da yansıtmaya çalışıyorum. Bu sebeple Beşiktaş'ın daha çok topa sahip olan, daha çok rakibe baskı kuran, daha agresif ve oyunu daha çok rakip sahada oynayacak bir takım olması için çalışacağım. Ben hep çalışmalarımda, kısmen taraftarı da düşünüyorum. Nasıl oyuncularım oynadıkları oyundan keyif alacaksa, aynı şekilde taraftarların da neşe ile keyifle eve dönmelerini arzu ediyorum. Ve bunu da oyuncularıma aşılamaya çalışıyorum. "Oynadığımız oyundan taraftarımızın da keyif almasını sağlayacaksınız" şeklinde onlara böyle bir ders vermeye çalışırım."
Türkiye'ye gelmeden önce Daum ile buradaki sistem ile ilgili görüşme fırsatı olup olmadığı yönündeki soruyu da yanıtlayan Schuster, "Daha kendisi ile konuşmadım ama Türkiye ile ilgili bilgilerimi özellikle kendisine çok güvendiğim ve bir yıl Türkiye'de çalışmış olan kondisyon hocasından elde ettim. Benim kendisine güvenim çoktur, o sebeple gerekli bilgileri, gerekli koşulları kendisinden aldığım bilgilerle elde ettiğimi düşünüyorum" dedi.
Başkanımız Yıldırım Demirören ile ilk kez ne zaman görüştüğü ve Beşiktaşımız'a ne zaman 'evet' dediği ve takımda ne eksiklikler bulunduğu yönünde bilgisi olup olmadığı şeklindeki bir soruya Alman teknik direktörümüz şu karşılığı verdi:
"Az önce de söylediğim gibi, geçen hafta konuştuk. Tanıştığımız günden bu yana da oyuncular hakkında oldukça sık bir diyalog içindeyiz. Oyuncular ve performansları hakkında, gelecek sezondan beklentilerimiz hakkında sıkı bir işbirliğini geçen haftadan beri başlatmış bulunmaktayız."
Çok kariyerli ve çok başarılı teknik adamların Türkiye'de bekleneni veremediği yönünde bir tespitte bulunan basın mensubunun, neler yapmayı planladığını sorması üzerine Bernhard Schuster, "Bu sadece Türkiye'ye has değil, tüm dünyada böyle. Tabii ki büyük camiaları olan takımlar, Beşiktaş, Barcelona, Real Madrid gibi her zaman kazanmak için oynarlar. Biz de her zaman buna göre oynayacağız. Beşiktaş daima kazanmak için oynayacaktır. Tabii kazanmak için oynarken, bazen küçük etkili faktörler olabilir, şans gibi. Ancak, ben buraya kazanmak için geldim, başarılı olmak için geldim. "Kazanamazsam ne yaparım" diye düşünmeyi aklımdan bile geçirmedim" ifadelerini kullandı.
Quaresma'nın transferi ile ilgili soruları yanıtlayan Alman teknik direktörümüz, "Kalitesi itibariyle Başkan ve Yönetim kadar ben de çok sevinçliyim. Quaresma gibi bir oyuncunun Beşiktaş'a katılmış olmasından dolayı çok mutluyum. Ben özellikle zor oyuncuları severim. Ben de biraz zor bir oyuncuydum. Böyle oyuncuların sabit bir performansa kavuşmaları için hem benim hem birlikte çalıştığım ekibin uygulayacağı küçük numaralar yok değil. Ama öte yandan şunun da bilinmesi gerekiyor ki, Quaresma gibi bir oyuncu da taraftarın kendisini ne kadar sevdiğini görecek, kulübün kendisini almak için ne kadar büyük fedakarlıklar yaptığını görecek ve bu sorumluluğun da kendisine aktarılması lazım. Biz bunları yaptıktan sonra oyuncudan beklediğimiz çizgiyi elde edeceğimizi zannediyorum" dedi.
Kulübümüz ile ilk ne zaman temas kurulduğu yönünde ısrarlı sorular üzerine geçen hafta avukatı ile temasta bulunulduğunu ve daha sonra Başkanımız Yıldırım Demirören ile görüştüğünü söyleyen Schuster, "Görüyorsunuz ki 1 hafta içerisinde buradayım. Beni çok heyecanlandıran bir teklif oldu. Şu anda burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum" ifadesini kullandı.
Açıklamaların ardından Schuster 2 yıllık sözleşmeye basın önünde imza attı.

Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.



Teknik Direktörümüz Bernhard Schuster, yardımcıları ile birlikte önce sağlık kontrolünden geçti ardından da BJK İnönü Stadı'nı gezdi. Yardımcıları Carlos Cascallana ve Manolo Ruiz ile birlikte sabah saatlerinde Maslak Acıbadem Hastanesi'ne giden Teknik Direktörümüz Bernhard Schuster, sağlık kontrolünden geçti.
Daha sonra, Basın Sözcüsü, İletişimden Sorumlu Üye, Futbol Komitesi Üyemiz Prof. Dr. Mete Düren ile birlikte BJK İnönü Stadı'na geçen Schuster ve yardımcıları, Beşiktaş Müzesi'ni, koridorları, soyunma odasını ve sahayı gezdi.
Schuster ve yardımcıları BJK İnönü Stadı'nda bir süre incelemelerde bulunduktan sonra saat 14.00'te imza töreninin yapılacağı BJK Nevzat Demir Tesisleri'ne hareket etti.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
__________________
Click the image to open in full size.

Konu Mehmet tarafından (16-06-2010 Saat 18:17 ) değiştirilmiştir..
BЦЯΛƧı IПöПü Ofline   Alıntı ile Cevapla