Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-06-2010, 15:46   #1
ℓєgσℓαѕ
 
ℓєgσℓαѕ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
2010 Japon Yılı Futbol Turnuvası başladı !!!

Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Geliştirme Merkezi (FGM) ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) 2010 Japon Yılı kutlamaları kapsamında düzenledikleri futbol turnuvası bugün yapılan açılış töreni ve müsabakalarla başladı.
Turnuvaya ev sahipliği yapacak olan Beylerbeyi 75. Yıl Stadı'nda gerçekleşen açılış törenine TFF Genel Sekreteri Ahmet Güvener, Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Katsuyoshi Hayasi ile TÜRSAB Başkan Yardımcısı Murat İntepe de katıldı. Törende bir konuşma yapan Genel Sekreter Ahmet Güvener; 3 gün sürecek turnuvanın 120 yıllık Türk-Japon dostluğuna kalıcı bir destek olacağını belirtirken, maçlarda elde edilecek sportif sonuçlar kadar, gençlerimizin futbol yoluyla farklı kültürleri tanıması ve kaynaşmasının da önemli olduğunu vurguladı. Genel Sekreter Güvener, "Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de, futbol en çok sevilen ve takip edilen spor dalı. Futbolu bu kadar severken, zaman zaman, bu güzel oyunun özünde "kardeşliğin, fair-play ve birliğin" yattığı unutuluyor. Halbuki futbol, kültürleri birbirine tanıtan ve toplumları kenetleyen değerlerin başında gelmekte" dedi.
İki ülkenin lise takımları arasında oynanacak maçların önemine dikkat çeken Başkonsolosu Katsuyoshi Hayasi, turnuva ile birlikte iki ülke arasındaki derin bağların genç nesillere de aktarılacağını belirtti. Başkonsolos Hayasi ayrıca, Türkiye'ye gelen Japon öğrencilerin burada kaldıkları süre içerisinde Türk ve Avrupa kültürünü yakından tanıyacak olmalarının kendileri için de büyük bir fırsat olduğunu söyledi.
Turnuvaya Japonya'dan Hamamatsu Lisesi futbol takımı ile Haydarpaşa, Kabataş ve Galatasaray liseleri ve Beylerbeyi Spor Kulübü futbol takımları katılıyor. İki ülke arasındaki ilişkilere katkıda bulunması amaçlanan turnuvanın açılış maçı Kabataş Lisesi ile Hamamatsu Lisesi arasında oynandı.





Click the image to open in full size.
__________________
Click the image to open in full size.


ℓєgσℓαѕ Ofline   Alıntı ile Cevapla