Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-06-2010, 20:36   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Yunanistan 2-1 Nijerya (B Grubu)

2010 Dünya Kupası'nda B Grubu'na yenilgiyle başlayan Yunanistan ve Nijerya, Free State Stadium'da karşı karşıya geldi. Maçta geriye düşen Yunanistan, karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak turnuvadaki ilk puanlarını aldı ve gruptan çıkma şansını son maça bıraktı.

MAĞLUPLARIN BULUŞMASI

İlk maçlarından yenilgiyle ayrılan Yunanistan ve Nijerya, son maçlara iddialı girebilmek adına bu maça galibiyet parolasıyla çıktı. Her iki takım da maça, tek forvet ve bu isimleri destekleyen hücuma dönük orta saha oyuncularıyla başladı.

Maça iki takım da temkinli başlarken Nijerya daha etkili gözüken taraf idi ve bunun sonucunda da 16. dakikada öne geçti. Sol çaprazdan serbest vuruşu kullanan Kalu Uche topu falsolu olarak direk kaleye gönderdi. Yerden seken top kaleciyi şaşırttı ve filelerle buluştu. Nijerya bu golle 1-0 öne geçti.

Click the image to open in full size.

HAYTA KAİTA


Skor olarak üstünlüğü elinde bulunduran ve üstüne gelmeye çalışan Yunanistan'ı, kontraatağa yatkın isimlerle vurması beklenen Nijerya'nın bu planları 33. dakikada Sani Kaita'nın gördüğü kırmızı kart ile suya düştü.

Bir taç atışı esnasında rakibinin baldırına ayak tabanıyla vuran Kaita, doğrudan kırmızı kartla oyun dışı kalırken bu gereksiz davranışı oldukça pahalıya patladı zira 10 kişi kalan Nijerya karşısında Yunanistan daha etkili gelmeye başladı.

BERABERLİK GELDİ

Rakibi karşısında oyunda üstünlüü ele geçiren Karagounis ve arkadaşları, aradıkları golü 44. dakikada buldu. Ceza sahası içinde bulunan Katsouranis topu ceza sahası dışındaki Salpingidis'e çıkardı. Salpingidis topun gelişine sert vurdu. Savunmaya da çarpan top filelerle buluştu.

Soyunma odasına beraberlik golünü bulmanın mutluluğuyla giden Yunanistan'ın önünde, 10 kişilik Nijerya'yı devirmek için 45 dakikalık süre vardı.

Click the image to open in full size.

KANATLAR ÇALIŞIYOR

İkinci yarıya Yunanistan etkili başlayan taraf idi. Özellikle kanatlardan gelmeye çalışan Komşu, ileri uçtaki gol umudu Gekas'ın gününde olmamasının da etkisiyle bir türlü öne geçecek golü bulamadı.

Öte yandan, kontraatak futbolunu benimseyen 10 kişilik Nijerya ise zaman zaman Yunanistan kalesine etkili akınlar geliştirse de bu pozisyonları gole çeviremedi.

MAÇIN KIRILMA ANI

Maçta dakikalar 60'ı gösterirken Nijerya inanılmaz bir pozisyondan yararlanamadı. Nijerya ceza alanında gelişen atakta Yobo'nun hatalı kafa pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Gekas topu kaleciye nişanlarken devam eden pozisyon Nijerya kontraatağına dönüştü.

Rakip savunmayı 2'ye 1 yakalayan Nijerya'da topu getiren Obasi, müsait durumdaki arkadaşı Yakubu'yu gördü. Kaleciyle karşı karşıya kalan golcü oyuncunun vuruşunu kaleci Tzosvas çelerken açılan top Obasi'nin önüne düştü. Obasi boş kaleye topu yuvarlamak yerine meşin yuvarlağı auta attı ve Nijerya mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı.

Bu pozisyon ve ilk yarıdaki kırmızı kart maçın kırılma anları olurken Yunanistan, rakibinin bu ikramlarını geri çevirmedi.

Click the image to open in full size.

BİR HATA DA ENYEAMA'DAN!


Dakikalar 71'i gösterirken Yunanistan öne geçti. Karagounis'in uzaklardan kaleye çektiği şutu kalec Enyeama sektirdi. Top Torosidis'in önüne düştü. Yunan futbolcu topa dokunarak takımına 2-1'lik üstünlüğü getirdi. İlk maçta Arjantin karşısında devleşen ve büyük beğeni toplayan kaleci Enyeama'nın bu kritik hatası belki de Nijerya için kupaya veda anlamı taşıyordu zira 10 kişiyle kalan 20 dakikada yemeden en az iki gol atmaları gerekiyordu.

Skorda öne geçen Yunanistan için skoru korumak ilk hedef haline geldi. Otto Rehhagel'in öğrencileri, en iyi yaptıkları işi yaparak oyunun temposunu düşürüp savunmayı kalabalık tuttu. Bu şekilde de istediklerini alarak maçtan 2-1 galip ayrıldılar.

Bu sonuçla Yunanistan, gruptan çıkma şansını son grup maçı olan Arjantin mücadelesine taşıdı. Nijerya ise ikinci maçını da kazanamayarak gruptan çıkma şansını matematiksel olarak sürdürse de büyük ölçüde yitirdi.

Castrol Index'e göre bu mücadelede takımlarına en çok katkı yapan oyuncular, Yunanistan'da Vasileios Torosidis (9.19), Nijerya'daise Lukman Haruna (8.38) oldu.

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla