Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-06-2010, 20:37   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ölümden Döndü,Şimdi 1 Numara!

Click the image to open in full size.
İtalya'da 1 numaralı kaleci Gianluigi Buffon'un sakatlığı milli takım konusunda deneyimi çok bulunmayan Federico Marchetti'ye kalenin yolunu açtı.

Federico Marchetti'nin ise oldukça değişik bir hikayesi bulunuyor. İtalya'nın Almanya 2006'da Dünya Kupası'na uzandığı günlerde İtalya 3.liginde forma giyen İtalyanisim F Grubu'nda Yeni Zelanda ile oynanacak maçta eldivenlerini takarak bütün sorumluluğu üzerine alacak.

Bundan beş yıl önce bir araba kazası geçiren ve kendi sağ kurtulmasına karşın araçtaki iki arkadaşını kaybeden Marchetti için bugünler "kader" kelimesiyle yan yana koyularak özetleniyor. Sadece bu değil Marchetti'nin bir başka kazada da üç arkadaşı hayatını kaybetmişti.

27 yaşındaki kaleci bunlarla ilgili olarak "Bunları anlatmak gerçekten zor. O ölümleri yaşadıktan sonra kendimi dik tutmak, hayata geri dönmen zorundaydım ve şu an buradaysam, bunu başardım diyebilirim" ifadelerini kullandı.

Marchetti bugünlere gelişinde ve ona sağlanan hayat şansı için Meryem Ana'yı selamyarak kendi dinine ait yaptığı duaları da belirtirken, vucüdündaki dövme de bunu işaret ediyor.

Paraguay maçının ufak bir kısmında İtalya adına 6. kez milli formayı sırtına geçiren Marchetti Yeni Zelanda maçının dışında 24 Haziran'da oynanacak ve grubun final maçı sayılan Slovakya sınavında da İtalya kalesini koruması bekleniyor.

Marchetti Paraguay maçında oyuan girmesiyle olarak ise "Devre arasından önce oyuna girecğeimden haber oldu ve kendimi mental olarak hazırlamam için de önümde bir süre vardı. Sakin kaldım ve kendi yeteneklerimi yansıtmak için kendimi hazırladım. Bir gün bir anda her şey değişebilir, buna hazırlıklı olmam gerekiyor" dedi.

İtalya geri dörtlüsünde sol tarafta görev yapan Domenico Criscito ise Buffon'un yokluğu ve Marchetti'nin gelişiyle ilgili olarak "Buffon dünyanın bir numarası ve olmaması elbette bir problem. Fakat Marchetti Cagliari'da kendini gösterdi ve şu an Milli Takım'ın ilk kalecisi. Gigi'yi (Buffon) dün gördüm ve kendinden bir şey kaybetmemilşti, bizimleydi, gülüyordu. Olmasa da o saha içinde bizimle birlikte olmaya devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla