Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-06-2010, 20:39   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
G.Afrika 0-3 Uruguay (A Grubu)

2010 Dünya Kupası A Grubu ikinci maçında Diego Lugano'nun da kaptanlığını yaptığı Uruguay, ev sahibi Güney Afrika'yı 3-0 mağlup etti ve son maçlar öncesinde gruptan çıkma yolunda çok önemli bir adım attı. Pretoria'daki 49 bin seyirci kapasiteli Loftus Versfeld Stadı'nda oynanan ve ilk yarısı da Uruguay'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona eren maçın golleri 24 ve 80. (penaltı) dakikalarda Diego Forlan ve 90+4. dakikada Pereira'dan geldi. Güney Afrika kalecisi Khune 79. dakikada kırmızı kart gördü ve oyun dışında kaldı.
Maçın başından sonuna kadar oyunun üstünlüğünü elinde bulunduran Uruguay, hızlı başladığı maçta golü bulduktan sonra daha kontrollü bir futbolu tercih etti. Ev sahibi Güney Afrika ise çok nadir geliştirdiği ataklarda golü bulamadı.
Uruguay bu galibiyetle puanını 4'e yükseltip maç fazlasıyla liderliğe yükselirken, Güney Afrika 1 puanda kaldı.
Uruguay gruptaki son maçında 22 Haziran'da Meksika karşısına çıkarken, Güney Afrika da aynı tarihte Fransa ile kozlarını paylaşacak.
GOLCÜ SAHNEDE..
Click the image to open in full size.

Uruguay'ın en önemli gol silahı Diego Forlan, takımını Güney Afrika karşısında galibiyete taşıyan gollere imza attı. 24. dakikada Güney Afrika ceza sahası dışında topla buluşan Forlan, hemen kaleyi düşündü ve sert bir şut çıkardı. Savunmaya da çarpan top kaleci Khune'yi şaşırttı ve top ağlarla buluştu. 0-1.
FORLAN RAHATLATTI...

Click the image to open in full size.

Turnuvanın en formda oyuncularından biri olan Forlan, takımını rahatlatan golü 80. dakikada penaltıdan attı. Luis Suarez'in kaleci Khune tarafından düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışını kullanmak için topun başına Forlan geldi. Forlan çok sert bir penaltı atışı kullandı ve top ağlarla buluştu. 0-2.

SUAREZ'DEN MÜTHİŞ BİR ASİST..
Gol atamasa da ortaya koyduğu futbolla maça damga vuran isimlerden olan Luis Suarez, son golde de asisti yapan isimdi. Ceza sahası içinde topu müthiş kontrol eden ve Pereira'ya al da at dercesine bir pas gönderen Suarez klasını göstedi. Pereira'ya ise topa yalnızca dokunmak kaldı. 0-3.
URUGUAY HIZLI BAŞLADI VE BİTİRDİ...
Bu maça mutlak galibiyet parolası ile çıkan Güney Amerika temsilcisi Uruguay, Güney Afrika karşısında oyuna çok hızlı başladı. Luis Suarez ve Forlan ile hücumda çok etkili olan Uruguay, golü de 24. dakikada buldu. Savunma güvenliğini bir an olsun elinden bırakmayan Güney Amerika takımı, orta sahada da oyun üstünlüğünü elinde tuttu. İstediği oyunu rakibine de kabul ettiren Uruguay, çok önemli puanları hanesine yazdırdı.
Click the image to open in full size.

VUVUZELALAR COŞTU AMA...
Dünya Kupası başlamadan tartışılmaya başlayan vuvuzela sesleri bu maçta rekor seviyeye ulaştı. Ev sahibi takımın taraftarları Güney Afrika'nın her atağında vuvuzelaları tüm güçleriyle üfleyerek inanılmaz bir gürültü çıkardılar. Ancak bu büyük destekleri bile takımlarını mağlubiyetten kurtaramadı.

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla