Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-06-2010, 17:45   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İtalya 1-1 Y.Zelanda

2010 Dünya Kupası F Grubu karşılaşmasında İtalya ile Yeni Zelanda karşı karşıya geldi.

Neslpruit'daki 43 bin seyirci kapasiteli Mbombela Stadı'nda oynanan karşılaşma 1-1 sona erdi. Karşılaşmanın başından sonuna etkili olan taraf olan son şampiyon İtalya'nın gol yollarındaki sıkıntısı bu maçta bir kez daha gözler önüne serildi.

Karşılaşmanın henüz 7. dakikasında İtalyan savunmasının bir anlık hatasını affetmeyen Smeltz'in golü öne geçen Yeni Zelanda'ya İtalya'nın cevabı gecikmedi.

İlk yarının sonlarına gelinirken 27. dakikada bir şutu direkten dönen İtalya'nın beraberlik golünü 29. dakikada Iaquinta penaltıdan kaydetti.

Bu sonucun ardından F Grubu'nda İtalya ve Yeni Zelanda puanlarını 2'ye çıkararak grubun son maçını beklemeye başladı.

SMELTZ'DEN İTALYANLARA SOĞUK DUŞ!

Karşılaşma oldukça hızlı başladı.Ceza sahasına doldurulan uzun top kafalardan ve son olarak altıpastaki Cannavaro'nun dizinden sekti. Topa ayağını uzatan Smeltz meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu ve İtalyanlara soğuk duş yaptırdı.


Click the image to open in full size.

GÖK MAVİLİLER'İN CEVABI GECİKMEDİ


Son şampiyon İtalya yediği golün ardından Yeni Zelanda kalesini adeta ablukaya aldı. Zaman zaman tehliklei pozisyonlar geliştiren İtalyanlar, 27. dakikada Montolivo'nun 25 metreden attığı şutun direkten dönmesinin ardından daha da hırslandı.

Maçın 29. dakikasında İtalya aradığı golü buldu. Smith ceza sahası içinde De Rossi'yi çekti. Hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Smith pozisyon sonrası bir de sarı kart gördü. Penaltı vuruşunda topun başına gelen Juventuslu futbolcu Vincenzo Iaquinta atışı gole çevirdi ve ilk yarının sonlarına gelirken skora dengeyi getirdi.


Click the image to open in full size.

İKİNCİ YARIDA KAN DEĞİŞİKLİĞİ


Yeni Zelanda karşısında ilk yarıyı 1-1'lik beraberlikle kapatan İtalya'nın tecrübeli teknik direktörü Marcelo Lippi ikinci yarıya oyuncu değişiklikleri ile başladı. İlk 45 dakikada etkisiz bir görüntü çizen Gilardino ve Pepe yerlerini, Di Natale ve Camoranesi'ye bıraktı. Bu değişikliğin ardından İtalya rakip yarı sahada istediği gibi oyunu yönlendiren bir takım görüntüsü verdi.

İTALYA'NIN SON KOZLARI

İkinci yarının başından bu yana karşılaşmanın kontrolünü elinde bulunduran İtalya bir çok gol pozisyonuna girmesine rağmen bu atakları gole çeviremedi ve grubun en zayıf ekiplerinden biri olarak gösterilen Yeni Zelanda'ya iki puanı hediye etti.


Click the image to open in full size.

Karşılaşma boyunca oldukça katı bir savunma yapıp kontra ataklarla gol arayan Yeni Zelanda ise Dünya Kupası'nda ne kadar iddialı olduğunu gösterdi.

Öte yandan Yeni Zelanda kalecisi Mark Paston'un olağanüstü performansı da karşılaşmanın skorunu doğrudan etkiledi.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla