Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-06-2010, 10:58   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Seni Ben Ellerin Olsun Diyemi Sevdim ?

Seni ben ellerin olsun diye mi sevdim (!) 2010 Dünya Kupası'nda bir el skandalı daha yaşandı. Belki bu bir ilk tur, yani grup mücadelesiydi sonuçta artık öyle bir dönemdeyiz ki el dedik mi hepimiz için hayat duruyor. Bu sefer pozisyonun başrolünde ise Brezilyalı bir oyuncu vardı. Pozisyonda yine bir Fransız vardı ama, o da maçın hakemi...

G Grubu'nda Brezilya ile Fildişi Sahili arasında oynanan ve 3-1 Brezilya üstünlüğü ile biten maçta futbolseverler 51. dakikada çok güzel bir gol izledi, daha doğrusu ilk izlenimde bu görüşe vardılar. Luis Fabiano üç Fildişili oyuncuyu üç hareketle ekarte edip ceza sahasına girerken seken topa sol ayağı ile muhteşem vurdu ve topu ağlara gönderdi.

Pozisyonun tekrarı izlendiğinde ise Luis Fabiano'nun gelen yüksek ortada topun sırasıyla iki kontrolde önce oyuncunun eline ardından koluyla temas hali içinde olduğu görüldü. Üç saniye içinde bir el ve bir kol. Fransız hakem Stephane Lannoy pozisyonu bu şekilde yorumlamadı.

Öte yandan pozisyon sonrasında Fabiano ve hakem arasında ilginç ve henüz ne olduğu ortaya çıkmayan bir diyalog da vardı. Bunu da merakla bekliyoruz.

2010 Dünya Kupası'nda atılan bu gol de kuşkusuz tarihe geçti. Tıpkı kupa öncesi elemelerde Fransa'nın İrlanda ile yaptığı play-off maçında Fransızlara turu getiren golün hazırlayıcısı olan Thierry Henry'nin eli gibi, tıpkı Diego Armando Maradona'nın 1986'da çeyrek finalde İngiltere'ye karşı eliyle attığı ve "Tanrı'nın eli" olarak adlandırılan golü gibi. Yani Thierry Henry ve Maradona'nın golünü yan yana koyarsak ediyor bir Luis Fabiano, çünkü Brezilyalının pozisyonu kolektifti.

Fabiano'nun maçta attığı ilk golün güzelliği bu goldeki istekli veya isteksiz kötülüğü ne kadar örter bilemiyoruz ama kontrolü eli ve koluyla yaptığını pozisyon sonrası söylemiş olsaydı tarihe daha güzel geçeceği kesindi...

Brezilya belki bu golle kazanmadı, günümüz futbolunun modernliğine uyarak şova dayalı değil çoğu futbol severin yadırgadığı, yaklaşık iki senedir sürdürdüğü dikkatli savunma, sabırlı oyunuyla kazandı ama turnuvada güzel gol izleyen futbolseverin gerçek sevinci kısa sürdü. Luis Fabiano ile hakemin arasında golden sonra gerçekleşecek diyalog ise kupa tarihinde önemli bir noktada yerini alacak gibi duruyor.


Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla