Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-06-2010, 13:36   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Afrika Takımlarının Kader Maçı

Click the image to open in full size.
Güney Afrika'da düzenlenen bu turnuvaya altı takım ile katılarak rekor kıran Afrika kıtası, ev sahibi olmanın verdiği avantajla otoriteler tarafından turnuva öncesinde büyük beklentiler besleniyordu. Ancak şu an gelinen noktada bu beklentiler hayal kırıklığına dönüşmüş gibi gözüküyor.

E Grubu'nda Japonya ve Danimarka'ye yenilerek gruptan çıkma şansını kaybeden Kamerun, taraftarlarına büyük hayal kırıklığı yaşattı.

Turnuvaya ev sahipliği yapan Güney Afrika'nın bulunduğu konum itibari ile gruptan çıkması neredeyse imkansız olarak gözüküyor. Afrika'nın diğer iki temsilcisi Cezayir ile Fildişi Sahilleri'de aynı durumda bulunuyor.

Nijerya ve Gana'nın gruptan çıkma şansları diğer Afrika ekiplerine göre daha fazla olsa da, son maçlar sonucunda alacakları sonuçlara göre evlerine erken dönmeleri hiçte sürpriz olmayacak.

B Grubu'nda ilk iki maçını kaybeden Nijerya, salı günü Duban'da oynanancak olan Güney Kore maçından kesinlikle galip ayrılmak zorunda. Ayrıca Nijerya'nın gruptan çıkması için galip gelmesinin yanı sıra Arjantin'in de Yunanistan'ı mağlup etmesi gerekecek.

Grup maçlarında Afrika kıtasının şu ana kadar en iyi sonuçlarını alan takımı Gana ise sahip olduğu 4 puana rağmen gruptan çıkamama tehlikesi ile karşı karşıya.

Çarşamba günü Johannesburg'da Soccer City stadında Almanya ile karşılaşacak olan Gana'nın bu maçta mağlup olmaması gerekiyor. Eğer Gana bu maçı kaybedecek olursa, gruptaki kaderini Avusturalya ile Sırbistan arasında oynanacak maç belirleyecek.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla