Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-06-2010, 22:22   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arjantin 2-0 Yunanistan (B Grubu)

Click the image to open in full size.
2010 Dünya Kupası B Grubu son maçında Arjantin, Yunanistan'ı ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti ve grubu lider olarak tamamladı. Yunanistan ise bu mağlubiyetle Dünya Kupası'na veda etmiş oldu. Polokwane kentindeki 45 bin seyirci kapasiteli Peter Mokaba Stadı'nda oynanan ve ilk yarısı golsüz eşitlikle sona eren mücadelede Tangoculara galibiyeti getiren goller 77. dakikada Demichelis ve 89. dakikada Palermo'dan geldi. Bu sonucun ardından Arjantin puanını 9'a yükseltip 3'te 3 yaparak grubu lider tamamlarken, Yunanistan 3 puanla grup maçlarını tamamladı. Arjantin 2. turda A Grubu'nu ikinci sırada bitiren Meksika ile eşleşti. B Grubu'nda bir üst tura yükselen diğer takım ise 4 puan toplayan Asya temsilcisi Güney Kore oldu.
DEMICHELIS KOMŞU'YU YIKTI...
Yunanistan'ın ümitlerini bitiren isim Arjantin'in başarılı savunma oyuncusu Demichelis oldu. 77. dakikada sol kanattan kullanılan kornerde, Yunanistan savunması ceza sahası içinde topu uzaklaştıramayınca top Demichelis'in önünde kaldı. Kaleye yakın mesafede önünde topu bulan Demichelis çok sert bir şutla topu ağlara gönderdi.
PALERMO NOKTAYI KOYDU...
Arjantin'in deneyimli golcüsü Palermo 79. dakikada Milito'nun yerine girdiği maçta kapanış golünü atan isim oldu. Messi harika taşıdığı topla Yunanistan ceza sahasının önüne kadar geldi, çok sert bir şut çıkardı, kalecinin güçlükle önlediği bu top ceza sahası içinde bekleyen Palermo'nun önünde kaldı. Golcü oyuncu da düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı. 2-0.
MESSİ DİREĞE TAKILDI...
Arjantin'in süperstarı Lionel Messi'nin bu karşılaşmada pek şansı gülmedi. Sahaya kaptan olarak çıkan Messi, hırslı futboluyla dikkat çekerken, gol noktalarında şansı yanında değildi. Messi'nin gole en çok yaklaştığı pozisyon ise 85. dakikadaydı. İki rakibinden sıyrılan Messi ceza yayı ön çizgisi üzerinden çok sert bir şut çıkardı, kalecinin bakışları arasında yan direğe çarpan top oyun alanına geri döndü.
TOP HEP ARJANTİN'DE...
Maradona'nın talebeleri maçın hemen hemen tamamında rakibine büyük üstünlük sağladı. Topun hakimiyetini sürekli ayağında tutan Tangocular, oyunu tamamiyle rakip yarı alana yıktı. Messi, Veron ve C.Rodriguez ile çok etkili olan Güney Amerika temsilcisi yakaladığı sayısız fırsatı cömertçe harcadı. Arjantin ikinci yarıda bulduğu golle bu karşılaşmayı da kazanıp grup maçlarını kayıpsız geçmeyi bildi.
TZORVAS FARKI ÖNLEDİ...
Yunanistan'ın bu maçtaki en başarılı ismi kuşkusuz kalecisi Tzorvas'tı. Yaptığı birbirinden güzel kurtarışlarla Arjantin forvetlerine şans tanımayan Tzorvas'ın 77. dakikada Demichelis'in attığı golde ise yapabileceği pek bir şey yoktu.
TEVEZ VE HIGUAIN DİNLENDİ...
Arjantin Teknik Direktörü Diego Armando Maradona, ileriki turları düşünerek, Carlos Tevez ile Gonzalo Higuain'i dinlendirdi. Bu iki futbolcunun yerine Sergio Aguero ile Diego Milito, Yunanistan karşısında ilk 11'de sahaya çıkmıştı.
TANGOCULAR BU KEZ DE KAZANDI...
Tarihinde ikinci kez Yunanistan ile karşı karşıya gelen Arjantin, rakibini bir kez daha mağlup etmeyi başardı. İki takım arasında 1994'te oynanan ilk maçı Arjantin 4-0 kazanmış ve Maradona da milli takım kariyerindeki 34. ve son golünü Yunanistan'a atmıştı.

Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla