Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-06-2010, 18:06   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Slovenya 0-1 İngiltere (C Grubu)

2010 Dünya Kupası C Grubu'nda Slovenya ile İngiltere karşı karşıya geldi. Port Elizabeth kentindeki 46 bin seyirci kapasiteli Nelson Mandela Bay Stadı'nda oynanan ve Alman hakem üçlüsü Wolfgang Stark, Jan Salver ve Mike Pickel'in yönettiği karşılaşma İngiltere'nin 1-0'lık galibiyetiyle sona erdi.

İngiltere'ye galibiyeti getiren golü 23. dakikada Jermain Defoe kaydetti.

Bu sonucun ardından İngiltere puanını 5'e yükseltti. Ancak ABD, Cezayir karşısında attığı son dakika golüyle puanını 5 yaptı ve averajla liderliği İngiltere'den aldı. Slovenya ise bu son dakika golüyle 4 puanla turnuvaya veda etmiş oldu.

İngiltere D Grubu'nun lideri ile ABD ise aynı grubun ikincisi ile eşleşecek.

CAPELLO'DAN DEĞİŞİKLER

İngiltere Teknik Direktörü Fabio Capello arka arkaya aldığı beraberliklerden sonra kadroda değişiklik yaptı. Orta sahada Aaron Lennon'un yerine James Milner görev veren Capello, forvette de Emile Heskey'nin yerine Jermain Defoe'yi oynattı. Defansta sarı kart cezalısı olan Jamie Carragher'ın yerine ise Matthew Upson görev yaptı.

Click the image to open in full size.

MİLNER, DEFOE VE HANDANOVİC!

Oyuna iyi başlayan İngiltere topun kontrolünü kendi eline aldı ve Slovenya'ya ilk yirmi dakikada pek fazlatopla oynana şansı vermedi. Orta saha oyuncularının katkısıyla hücum hattında etkili işler yapan İngilizler aradığı golü 23. dakikada Jermain Defoe ile buldu. Bu dakikada James Milner'ın sağ kanattan yaptığı ortayı kale sahası önünde tamamlayan Defoe takımını 1-0 öne geçirdi. Ancak bu golde Slovenya kalecisi Samir Handanovic'in de büyük hatası vardı.

Üstünlük golünden sonra İngiltere farkı ikiye çıkarma fırsatını da buldu ancak Gerrard, kaleci Handanovic'i geçemedi. İlk 45 dakikada başka olmayınca soyunma odasına İngiltere'nin tek gollü üstünlüğüyle gidildi.

OFSAYTA VE DİREĞE TAKILDILAR!

İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıya da İngiltere etkili başladı. Son 45 dakikanın başlama düdüğüyle birlikte oyunu rakip kaleye yıkan İngilizler çok net bir gol fırsatını Defoe ile değerlendiremedi. 48. dakikada ise Rooney'in pasında kale sahası önünde bomboş durumda olan Defoe topu ağlara gönderdi. Fakat Alman hakem Wolfgang Stark, Rooney'in ofsaytta olduğunu belirterek bu golü geçersiz saydı.

Maçın 58. dakikasında ise ceza sahası içinde kaleci Handanovic ile karşı karşıya kalan Rooney topu sol köşeye doğru plase bir vuruşla bıraktı. Ancak meşin yuvarlak direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

SLOVENYA = HANDANOVİC

Dünya Kupası'nda ikinci kez boy gösteren Slovenya, İngiltere karşısında çok zor anlar yaşadı. Forvet hattında organize ataklar yapamayan Slovenya savunmada ise İngiltere'nin yıldız oyuncularını durdurmakta güçlük çekti. Ancak Slovenya'da tek ayakta kalan isim kaleci Samir Handanovic oldu. İlk golde hatası bulundan Samir Handanovic daha sonra ki ataklarda kalesini gole kapatarak takımının bir üst tura kalmasını önlemeye çalıştı.

BİR GELDİLER, PİR GELDİLER

Slovenya maçta ki ilk ciddi pozisyonunun 68. dakikada gerçekleştirdi. Bu dakikada ceza yayına doldurulan topta Dedic topu kafayla Novakovic'e indirdi. Novakovic şutunu çekti ancak Terry'den döndü. Boşta kalan topa Dedic vurdu ancak bu kez de Glen Johnson'dan döndü. Bir kez daha boşta kalan topa Birsa vurdu ancak yandan dışarıya gitti.

Click the image to open in full size.

ABD'NİN GOLÜ HER ŞEYİ DEĞİŞTİRDİ!


Karşılaşmanın geri kalan kısmında Slovenya beraberlik golünü bulamadı. İngiltere'de ikinci golü üretemeyince 90 dakikada, İngilizlerin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonucun ardından 5 puanını bulunan İngiltere averajla ABD'nin altında kaldı ve ikinci sırada yer alarak gruptan çıktı. Slovenya ise ABD'nin attığı son dakika golüyle turnuvaya veda etmiş oldu.

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla