Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-06-2010, 22:39   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Almanya 1-0 Gana (D Grubu)

2010 Dünya Kupası D Grubu'nda Gana ile Almanya karşı karşıya geldi. Johannesburg'daki 88 bin seyirci kapasiteli Soccer City Stadı'nda oynanan ve Brezilyalı hakem üçlüsü Carlos Simon, Altemir Hausmann ve Roberto Braatz'ın yönettiği karşılaşmayı Almanya 1-0 kazanmayı başardı.

Almanya'ya galibiyeti getiren golü 60. dakikada Türk asıllı futbolcu Mesut Özil kaydetti.

Bu galibiyetin ardından puanını 6'ya yükselten Almanya grubu lider tamamladı ve C Grubu'nu ikicni sırada tamamlayan İngiltere ile eşleşti. 4 puanla ikinci sırada gurubu tamamlayan Gana ise C Grubu'nu lider tamamlayan ABD ile eşleşti.

Almanya-İngiltere maçı 27 Haziran günü saat 17:00'de, ABD-Gana maçı ise 26 Haziran günü saat 21:30'da oynanacak.

DÜNYA KUPASI'NDA BİR İLK

Almanya'da kırmızı kart cezalısı olan forvet oyuncusu Miroslav Klose'nin yerine Cacau ilk 11'de görev yaptı. Ayrıca Almanya Teknik Direktörü Joachim Loew, Holger Badstuber'in yerine Jerome Boateng'e şans verdi.

Bu maçta karşı karşıya oynayan Boateng kardeşler tarihe geçti ve Dünya Kupası'nda ilk kez iki kardeş futbolcu farklı ülkelerin formasıyla birbirlerine rakip oldu. Kevin-Prince Boateng, Gana Milli Takımı'nda, Jerome Boateng ise Almanya Milli Takımı'nda mücadele etti.

Gana'da sakatlığı bulunana ve Avustralya maçında forma giyemeyen John Mensah ise Almanya maçında savunmadaki yerini yeniden aldı.

Click the image to open in full size.

MESUT LİDERLİĞİ GETİRDİ!

Maçın en önemli gol fırsatını Gana 24. dakikada forvet oyuncusu Gyan Asamoah ile değerlendiremedi. Ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kalan Asamoah istediği gibi bir vuruş yapamayınca takımını öne geçirmeyi başaramadı. Bu pozisyondan bir dakikada sonra ise Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil savunma arkasına atılan topu ceza sahası içinde yakaladı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Mesut, vuruşunda Kingson'u geçemedi. İlk yarının geri kalan bölümünde iki takım da gol bulamayınca soyunma odasına golsüz beraberlikle gidildi.

Click the image to open in full size.

MESUT ALMANYA'YA HAYAT VERDİ!


İkinci yarının başlamasıyla birlikte gole ihtiyacı olan Almanya ataklarını sıklaştırmaya başladı. Çok adamla hücuma çıkan Almanya savunmasında açıklar da verdi ancak aradığo golü de bulmayı başardı. Maçın 60. dakikasında ceza sahası yayı içinde topla buluşan Mesut sol ayağıyla harika bir vuruş yaparak kaleci Kingson'un bakışları arasında topu ağlara gönderdi ve Almanya'yı 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sonra maçta başka gol olmayınca Almanya ve Gana birlikte 2. Tur'a yükselmiş oldu.

AVUSTRALYA ATTI, GANA SEVİNDİ!

Almanya'nın öne geçmesinden sonra Gana tüm riskleri alarak rakip kalede gol aramaya başladı. Birçok gol pozisyonu da bulan Gana, topu ağlara göndermeyi başaramadı. Fakat grubun diğer maçında Avustralya'nın, Sırbistan karşısında öne geçtiğinin haberi gelince Gana biraz olsun rahatladı ve oyunu rolantiye aldı.

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla