Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-06-2010, 11:38   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Hollanda 2-1 Kamerun (E Grubu)

2010 Dünya Kupası (E) Grubu'nda Kamerun ile Hollanda karşı karşıya geldi. Cape Town'daki 66 bin seyirci kapasiteli Green Point Stadı'nda oynanan maçtan galibiyetle ayrılan taraf 2-1'lik skorla Hollanda oldu.

Hollanda'ya galibiyeti getiren goller, karşılaşmanın 36. dakikasında Van Persie ve 83. dakikasında Huntelaar'dan geldi. Kamerun tek golünü ise 65. dakikada penaltıdan Samuel Eto'o kaydetti. Öte yandan Kamerun'da Rigobert Song, son dört Dünya Kupası'nda da forma giyen ilk Afrikalı futbolcu oldu.

Hollanda'da sakatlığından dolayı ilk iki maçta forma giyemeyen Arjen Robben karşılaşmanın 73. dakikasında Rafael van der Vaart'ın yerine oyuna girdi.

(E) Grubu'nda tamamlanan maçların ardından Hollanda 9 puanla lider, Japonya ise 6 puanla ikinci olarak bir üst tura yükseldi. Hollanda'nın ikinci turdaki rakibi Slovakya; Japonya'nın rakibi ise Paraguay oldu.

2010 Dünya Kupası'na Arjen Robben'in sakatlığı ile moralsiz başlayan ve yıldız futbolcudan Danimarka ve Japonya maçlarında yararlanamayan Hollanda Teknik Direktörü Marwijk, Kamerun karşısında da bu oyuncuyu riske etmedi.

Klasik kadrosu ve sisteminen taviz vermeyen Marwijk, Kamerun karşısında önceki maçlardan farklı olarak Boulhahrouz'u sahaya sürdü. Kamerun'da ise teknik direktör Paul Le Guen kadroda revizyona giderek, şu ana kadar oynanan maçlar forma giyemeyen bazı oyuncuları Hollanda karşısında görevlendirdi. Özellikle Webo'nun Hollanda karşısında ilk 11'de olmaması dikkatlerden kaçmadı.

VAN PERSIE'DEN ÇALIŞILMIŞ BİR GOL

Oldukça temposuz başlayan karşılaşmada Hollanda kaliteli kadrosu ile öncelikle kontrollü futbolu tercih etti. Kamerun karşısında alınacak bir puanla grup liderliğini garantileyecek olan Hollanda, önceki maçların aksine savunma kurgusu ile orta alan arasındaki mesafeyi daraltarak rakibine oyun alanı bırakmamaya çalıştı.

Matematiksel hesapların tutması için sakin ve kontrollü futbolundan ilk yarı boyunca taviz vermeyen Marwijk'in talebeleri, rakip kalede 36. dakikada yakaladığı pozisyonu Van Persie ile gole çevirdi ve rahat bir nefes aldı. Genel olarak temposuz geçen ve mücadele gücünün oldukça yüksek olduğu strarejik maçta hiçbir iddiası olmayan Kamerun'un Hollanda karşısında topa daha fazla sahip olması ve ilk yarının son anlarına doğru artan kanat organizasyonları Cape Town'daki tabelanın skorunu değiştirmedi.

ROBBEN KENDİNİ HATIRLATTI

Karşılaşmanın ikinci yarısına skor avantajının verdiği rahatlıkla çıkan Hollanda buna rağmen oyun disiplininden bir an olsun kopmadı. İlk yarıda Kamerun'u göbekten delmenin planlarını yapan 'Portakallar' ikinci yarıda özellikle Van der Vaart ve Kuyt ikilisinin bulunduğu kanatları zorlamaya başladı. Özellikle Van Persie'nin hareketli ve yıpratıcı performansı sayesinde rakip yarı ceza yayı çevresinde geniş boşluklar bulan Hollanda, bu alanları Sneijder ve Van Bommel ikilisi ile değerlendirmeye çalıştı ancak beklenen gol bir türlü gelmedi.

Kamerun'da ise hava parçalı bulutluydu! Maça iyi başlayan ancak Van Persie'nin golünden sonra oyundan düşen Kamerun, ikinci yarının büyük bir bölümünde kendi yarı sahasından çıkmakta zorlandı. Orta alanda bir türlü organize olaman Afrika temsilcisi 64. dakikada Samuel Eto'o ile penaltıdan golü buldu ve skoru 1-1'e getirdi. Hedefleri farklı olan iki takımın mücadelesi oyunun son bölümünde orta alan mücadelesi şeklinde geçti ve iki takım da 'bitse de gitsek' havasında bir futbol anlayışı sergiledi. Herkes maçın bu skorla biteceğini düşünürken maçın skorunu oyuna sonradan giren Arjen Robben'in de büyük katkısı ile Klass Jun Huntelaar tayin ve Hollanda, Kamerun karşısından 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla