Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-06-2010, 19:41   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
2.Tur : Uruguay 2-1 G.Kore

Click the image to open in full size.
2010 Dünya Kupası'nda ikinci turda Uruguay ile Güney Kore, karşı karşıya geldi. 46 bin kapasiteli Nelson Mandela Bay Stadı'nda yoğun yağmur altında oynanan karşılaşmayı Uruguay 2-1 kazanarak adını çeyrek finale yazdıran ilk ekip oldu.

Karşılaşmada golleri 8. ve 80. dakikada Luis Suarez ve 68. dakikada Lee Chung-yong kaydetti.

Bu sonucun ardından Fenerbahçeli Diego Lugano'nun da formasını giydiği Uruguay 2010 Dünya Kupası'nda adını çeyrek finale yazdıran ilk ekip oldu. Maçın henüz başında kazanılan serbest vuruşu direkten dönen Güney Kore ise turnuva boyunca oynadığı güzel futbolla 2010 Dünya Kupası'na ayrı bir renk katarak Güney Afrika'ya veda etti.

Uruguay çeyrek finalde ABD - Gana maçının galibi ile karşılaşacak.

G. KORE HIZLI BAŞLADI

Maça Jung Sung-ryong, Cha Du-ri, Lee Young-pyo, Cho Yong-hyung, Lee Jung-soo, Kim Jung-woo, Ki Sung-yong, Kim Jae-sung, Park Ji-sung, Lee Chung 11'i ile başlayan Güney Kore karşılaşmada ilk tehlikeli atağı yaratan taraftı. 4. dakikada ceza sahası sol çaprazında Perreira'nın Park Ji-Sung'u düşürmesi ile kazanılan serbest vuruşta topun başına Chu-young geçti. Chu-young'un barajın üzerinden gönderdiği şutu direkten döndü ve Güney Kore karşılaşmanın henüz başında öne geçme şansını kaybetmiş oldu.

BÜYÜK HATAYI SUAREZ AFFETMEDİ

Güney Kore'nin direkten dönen serbeszt vuruşunun ardından turnuvanın iddialı ekiplerinden Uruguay bir nebze toparlandı. Sağ kanattan gelişen atakta Cavani sol kanattaki Forlan'a pasını attı. Forlan rakibini çalımladıktan sonra yerden kaleye paralel bir orta yaptı. Güney Kore savunması ve kalecisinin seyrettiği pozisyonda, arka direk bölgesinde Suarez fırsatçılığını konuşturdu ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Bu golle Uruguay karşılaşmada 1-0 öne geçti.



Mücadelede Uruguay'ın golü ile toparlanan Güney Kore rakip kalede istediği atakları bulamasa da Uruguay kalesinde önemli pozisyonlar yakaladı.

BAMBAŞKA BİR GÜNEY KORE

İkinci yarıya bambaşka bir kimlikle çıkan Güney Kore orta alandaki pas trafiğini istediği gibi yapmaya başlayınca oyunun kontrolünü de ele almış oldu. Park Ji-Sung ve Chu-young'un önderliğinde ataklar geliştiren Güney Kore ikinci yarıya etkili başlayan taraftı.

ARANAN GOL BULUNDU!

Güney Kore takımı ikinci yarının başından beri sürdürdüğü ataklarının meyvesini 68. dakikada buldu. Güney Kore'de Chu-young'un yaptığı ortada savunma tehlikeyi uzaklaştıramadı. Boşta kalan topa Lee Chung-yong kafayla vurdu. Muslera'yı geçen topa Fucile de çizgi üzerinde müdahale edemedi ve Güney Kore maçta 1-1'lik eşitliği yakaladı.

BU GOLÜ MUTLAKA İZLEYİN!

Yenilen golün ardından bu kez Uruguay Güney Kore kalesini adeta abluka altına aldı. 80. dakikada üst üste atılan korner atışlarının ardından sol çaprazda topla buluşan Luis Suarez önündeki rakibini şık bir çalımla geçti. Ardından topa inanılmaz bir vurdu ve top direğe çarparak ağlarla buluştu. Bu golde Güney Kore kalecisinin yapacağı hiçbirşey yoktu. İlk golün sahibi Luis Suarez takımının ikinci golünü de kaydederek Uruguay'a çeyrek final kapılarını aralamış oldu.

LUGANO ÇİZGİDEN ÇIKARDI

Karşılaşmanın son dakikalarına kadar maçı bırakmayan Güney Kore takımı maçı bırakmadı. 88. dakikada Dong Gook'un Muslara'nın bacaklarının arasından geçen şutunu diego Lugano çizgiden çıkarttı.

Uruguay 2. tur mücadelesinde Güney Kore'yi 2-1 yenerek ABD - Gana maçının galibini beklemeye koyuldu.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.

Konu Mehmet tarafından (26-06-2010 Saat 23:30 ) değiştirilmiştir..
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla