Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-06-2010, 20:01   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Fransa'da Başkan Bıraktı!

Click the image to open in full size.
2010 Dünya Kupası'nda ilk turda elenerek büyük bir hayal kırıklığı yaratan ve takım içi sorunlar ile bütün dünya karşısında kötü duruma düşen Fransa'da Futbol Federasyonu başkanı Jean-Pierre Escalettes görevinden istifa etti.

Baskılara dayanamayan Jean-Pierre Escalettes 2005 yılından beri bu görevi yapıyordu. Esclattes yaptığı açıklamada "Fransa Futbol Federasyonu'ndaki başkanlık görevimden istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

2010 Dünya Kupası'nda Fransa A Grubu'nda 1 puanla son sırada yer alırken, Nicolas Anelka Meksika maçında devre arasında hocası Raymond Domenech'e ağır küfürler ettiği ortaya çıkmış ve Fransız oyuncu kamptan kovulmuştu. Futbolcular bu kararı ise takımın son G.Afrika maçı öncesinde idman yapmayarak boykot etmiş ve bir bildiri yayınlamıştı.

Fransa Spor Bakanı Roselyne Bachelot geçen hafta yaptığı açıklamada, Escalettes'in görevinden istifa etmesinin artık kaçınılmaz bir son olduğunu dile getirmişti. Yapılan tüm eleştirilere rağmen sağduylu açıklamalar yapan ve kesinlikle istifa etmeyeceğini ifade eden Jean-Pierre Escalettes'in Fransa Spor Bakanı'nın açıklamasından sonra bu fikrini değiştirdiği yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

Jean-Pierre Escalettes'in Fransa Futbol Federasyonu'ndaki görevi 2012 yılında sona erecekti ve 2010 Dünya Kupası'nda yaşanan skandal yaşanmadan önce Escalettes'in başkanlık için yeniden aday olacağı gündeme gelmişti.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla