Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-07-2010, 16:09   #2
kartalizmaemre
Banned
 
kartalizmaemre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Nowitzki

Aslında Nowitzki'nin kontratının son sene opsiyonunu kullanmayacağı Paul Pierce'dan önce ortaya çıktı ama onun Mavs'de kalma ihtimali %95 (sanki istatistiki veri var elimde) civarı olduğu için yazma gereği hissetmemiştim. Ama yazalım da eksik kalmasın, sonra başka bir takıma gider falan, yazmadığımızla kalırız.

Evet işte efendim, Nowitzki de serbest kaldı kısacası. Ancak bunun arkasındaki neden ayrılma isteği değil. Serbest kalmasındaki ana nedenler kontratını uzatmak yerine yeni bir kontrat imzalayınca takası vetolama hakkına dair bir madde koydurabilmesi ve aynı zamanda sözleşmesinin gelecek sene yapılacak toplu iş sözleşmesinden etkilenmeyecek olması. Eğer gelecek sezon oyuncularla takım sahipleri arasındaki yapılacak sözleşmede maksimum kontrat değerlerinde bir oynama yapılırsa, Nowitzki bundan etkilenmeyecek.

En azından beklentiler bu yönde değil. Mark Cuban başta olmak üzere neredeyse kimse Nowitzki'nin Dallas'tan ayrılmasını beklemiyor. Tabii blog'da daha önce birkaç defa belirttiğim üzere Mark Cuban aynı şeyleri Nash için de söylemişti. Ancak o hiç düşünmeden Suns ile anlaşmıştı ve Cuban'ı ortada bırakmıştı. Tabii Nowitzki'nin olayı farklı. Mavericks tarafından draft edildi, daha doğrusu draft günü takas ile alındı ve o günden beri takımın simgesi haline gelmiş durumda. Belki bir LeBron kadar pazarlanamıyor Alman yıldız ancak LeBron Cavs taraftarı için ne ifade ediyorsa, Dirk de Mavs taraftarı için o, hatta daha bile fazlası. 19 yaşından beri aynı şehirde Nowitzki ve Mavs neredeyse her sezon zirveye oynadı. Bu nedenle takımını ve şehrini 'satması' çok da olası gözükmüyor Nowitzki'nin.

Ha ama ufak bir detay var bana göre gözden kaçan. Aslında gözden kaçan değil de benim dikkatimi çeken. Mavs senelerdir zirveye oynasa da ciddi anlamda kupayı kaldıracak bir takım görüntüsü vermedi ve Nowitzki bundan bıkmış olabilir. Belki de bir yüzük istiyordur. En azından ben kendimi onun yerine koyduğumda bu düşüncede olabilirdim.

Ama tabii ben sadece mantıklı bir açıdan bakarak, duyguları tamamen dışarıda bırakarak bunu söylüyorum. Yukarıda yazdığım gibi Nowitzki'nin ayrılması hiç beklenmiyor. Aslında ayrılsa ve yüzük kovalasa ben saygı duyarım kendisine ayrı konu.



paul pierce

Hiç beklemiyordum bu gelişmeyi ama Paul Pierce kontratının 21 milyon dolarlık son sene opsiyonunu kullanmadı ve serbest oyuncular kervanına katıldı. İlginç gerçekten. Amaç paraysa zaten senelerdir verdiği hizmet dolayısıyla en büyük kontratı muhtemelen Celtics'ten alabilirdi. Belki kendisine daha da fazla ödeyecek bir enayi bulmak amacı. Çünkü 21 milyon dolarlık opsiyonunu kullansa ve daha sonra Celtics ile kontrat uzatma konusunda anlaşamasa, problem yaşayabilirdi. Bunun ana nedenleri ligin lokavta girme ihtimali ve Pierce'ın 34 yaşına gelmesi. Tabii belki de Celtics'in artık yolun sonuna geldiğini düşünüyor. Bunu bilmemiz imkansız. Sonuç olarak şansını deneyecek.

Aslında üç senelik, 20-21 milyon dolar civarına imzalasa, şampiyonluğa oynayan takımlara gidebilir. Ama tek senede kazanacağı 21'den vazgeçen Pierce'ın aklındaki rakam veya kontrat süresi çok daha yüksektir. Celtics'ten 4 senelik 96 milyon dolar civarı bir kontrat alabilirken, geri kalan takımlardan 90 civarı alabiliyor Pierce. Ben yine de şu anda kimsenin ona yıllık 12-13 milyon civarına 4 senelik kontrat vereceğeni tahmin etmiyorum. Daha doğrusu, bu bana göre hata olur. Zaten 36 yaş kuralı sebebiyle takımlar için bir hayli masraflı olacaktır böyle bir kontrat. Hele hele Allen'ın da ayrılması ve KG'nin iyice yaşlanmasıyla yeniden yapılanmaya gitmesi gereken Celtics açısından... Mantıklı olarak aklıma gelen takımlar Nets ve Clippers. Özellikle de Clippers. Zaten ellerinde hazır bir çekirdek var: Baron Davis, Gordon, Pierce, Griffin, Kaman hiç de fena durmuyor açıkçası. Ama dediğim gibi Pierce'ın isteyeceği kontrat ile takımların teklif edecekleri arasında fark olması lazım benim düşünceme göre. Ya da yorumlarda Artçı'nın dediği gibi Heat'te Wade-Bosh'un yanında LeBron yerine tamamlayıcı olarak gidebilir, güzel oturuyor gerçekten. Kim bilir belki de gerçekten Celtics'in bittiğini düşündüğü için ayrılıyordur
kartalizmaemre Ofline   Alıntı ile Cevapla