Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-07-2010, 22:44   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Suarez'in Cezası

Click the image to open in full size.
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Dünya Kupası'nda Uruguay ile Gana arasında oynanan çeyrek final maçında, 120. dakikada kaleye giden topu eliyle kestiği için kırmızı kart gören Luis Suarez'e, 1 maç ceza verilmesini kararlaştırdı.

FIFA Disiplin Komisyonu'nun kararında, Suarez'e bir maçtan fazla ceza verilmesine gerek olmadığı belirtildi.

Gana-Uruguay maçında normal süre 1-1 tamamlanmış ve uzatmaların son dakikasında Suarez, Uruguay ağlarına giden topu eliyle keserek penaltıya neden olmuştu. Suarez, kırmızı kartla oyundan atılmış, Ganalı Asamoah Gyan'ın penaltıyı kaçırması nedeniyle seri penaltı atışlarına geçilmişti. Penaltılarda 4-2 üstünlük sağlayan Uruguay yarı finalist olurken, Gana kupadan elenmişti.

Suarez, Hollanda ile oynanacak yarı final maçında cezasını tamamlayacak ve takımının tur atlaması halinde final maçında forma giyebilecek.

Normalde doğrudan kırmızı kart gören oyuncuya, centilmenlik dışı harekette bulunmadığı takdirde tek maç ceza veriliyor. Suarez'in bilerek topu elle kesmesinin ve penaltı yaptırmasının ''fair-play'e aykırı olduğu'' yorumları yapılmış ve Suarez'e bir maçtan fazla ceza verilebileceği ifade edilmişti.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla