Ayranlı Çorba.. | | 2 su bardağı aşurelik buğday
Yarım su bardağı kuru fasulye (şeker Fasulyesi)
1 demet dereotu
4 su bardağı yoğurt (süzme yoğrudu tavsiye ederiz)
1 tatlı kaşığı tuz Bir gece önceden buğday ve fasulyeyi ıslayınız.Yumuşayan fasulyeleri ve buğdayları yıkayınız ve bol su içerisinde beraber haşlayınız.Haşlanma suyu bakliyatların üzerini 4-5 parmak geçmelidir.Tuzunu ekleyin.Soğumaya bırakın ve çatal yardımıyla koyu ayran kıvamına getirdiğiniz yoğurdu ilave edin.İyice karıştırıp soğuk servis yapınız Bayramların vazgeçilmezi kaselerin içine buz atılırsa tadından yenmez
__________________ "Ya ölü yıldızlara hayatı götüreceğiz ya da dünyamıza inecek ölüm" |