Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-07-2010, 11:32   #1
gozde_
Dişi Kartal
 
gozde_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon12 Ayranlı Çorba..

2 su bardağı aşurelik buğday
Yarım su bardağı kuru fasulye (şeker Fasulyesi)
1 demet dereotu
4 su bardağı yoğurt (süzme yoğrudu tavsiye ederiz)
1 tatlı kaşığı tuz

Click the image to open in full size.
Bir gece önceden buğday ve fasulyeyi ıslayınız.Yumuşayan fasulyeleri ve buğdayları yıkayınız ve bol su içerisinde beraber haşlayınız.Haşlanma suyu bakliyatların üzerini 4-5 parmak geçmelidir.Tuzunu ekleyin.Soğumaya bırakın ve çatal yardımıyla koyu ayran kıvamına getirdiğiniz yoğurdu ilave edin.İyice karıştırıp soğuk servis yapınız

Bayramların vazgeçilmezi kaselerin içine buz atılırsa tadından yenmez
__________________
"Ya ölü yıldızlara hayatı götüreceğiz ya da dünyamıza inecek ölüm"
gozde_ Ofline   Alıntı ile Cevapla