Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-07-2010, 22:40   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
YF: Hollanda 3-2 Uruguay

URUGUAY 2 - 3 HOLLANDA
Goller: Forlan (41'), Maxi Pereira (90+2') / Van Bronckhorst (18'), Sneijder (70'), Robben (71')

Dünya Kupası'nın ilk yarı final maçı Cape Town'da, Uruguay ile Hollanda arasında oynandı. Hollanda'nın 18. dakikada Van Bronckhorst'la öne geçtiği maçın ilk yarısında Forlan eşitliği sağladı. Ancak ikinci yarıda usta oyuncuları Sneijder ve Robben'le üst üste iki gol birden bulan Hollanda, finale adını yazdıran taraf oldu. Uruguay'ın uzatma dakikalarındaki golü ise yetersiz kaldı.

Hollanda finalde, Almanya-İspanya eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

MAÇIN ÖZETİ

Van Bronckhorst attı, Forlan cevap verdi

Cape Town'daki maçın ilk yarısına Hollanda biraz daha iyi başlasa da, ilk dakikalarda iki takım da beklendiği gibi temkinliydi. Ancak Hollanda'nın emektar solbeki Van Bronckhorst'un 18. dakikada sol çaprazdan doksana astığı top oyundaki dengeyi bozdu.

Golün ardından rahatlayan Hollanda, oyunu kontrol ederek rakibini durdurmaya öncelik verdi. Ancak o ana kadar hiç pozisyonu olmayan Uruguay'da, Diego Forlan ne kadar değerli bir oyuncu olduğunu 41. dakikada uzaktan attığı şahane golle kanıtladı ve pozisyonsuz geçen ilk yarı karşılıklı atılan iki nefis golün ardından 1-1 sona erdi.

Kadro farkı ortaya çıktı

Maçın ikinci yarısında da tempo yükselmezken, ilk dakikalarda iki takım da pozisyon bulmakta zorlandı. Ancak 70 ve 71. dakikalarda iki takımın kadroları arasındaki fark ortaya çıktı. Hollanda, önce Sneijder'in savunmaya çarpan plasesi, sonra da Robben'in ustaca kafa vuruşuyla bir dakika iki gol birden bulup Uruguay'ın ipini çekti ve kalan dakikalarda rahat bir futbolla finale adını yazdırdı. Uruguay'ın maçın son dakikalarındaki golü de Hollanda'nın zaferine önleyemedi.
Click the image to open in full size.

MAÇTAN NOTLAR

Uruguay'da Lugano, Suarez ve Fucile yok


Güney Amerika temsilcisinde Diego Lugano sakatlığı yüzünden, Gana maçında kırmızı kart görerek takımını yarı finale taşıyan Luis Suarez ve Fucile ise cezaları nedeniyle Hollanda karşısında forma giymedi.

Hollanda'da de Jong ve van der Wiel yok

Hollanda'da ise dizinden sakat olan Mathijsen ile van Persie bu maça yetiştirdildiler. Ancak cezalı olan sağ bek van der Wiel ile orta sahadaki de Jong maçta forma giymedi. Teknik direktör Van Marvijk, bu ikilinin yerine Boulahrouz ve De Zeeuw'a görev verdi.

Van Bronckhorst'tan müthiş veda


Dünya Kupası'ndan sonra futbolu bırakacak olan Hollandalı oyuncu Van Bronckhorst, maçın 18. dakikasında şahane bir gol atarak kişisel olarak müthiş bir finale imza atmış oldu. Van Bronckhorst kariyerinin son maçında Dünya Kupası finalinde sahne alacak.

MAÇTAN DAKİKALAR


4' KUYT KAÇIRDI! Sağ kanatta Robben topu taşıdı, savunmaya çarpan topu Sneijder ortaladı, kaleci Muslera sektirdi. Arka direkteki Kuyt'un (Üründülistik biliminde Köyt) vuruşu üstten auta gitti.

18' GOOOLLLLL!! VAN BRONCKHORST'TAN ŞAHANE GOL! Sol kanatta topu kazanan Van Bornckhorst, çaprazda yaklaşık 30 metreden yaradana sığınıp, jabulaniyi doksana astı! Müthiş bir gol ve Hollanda 1-0 önde.
Click the image to open in full size.

35' Uruguay ilk kez tehlikeli geldi. Sağ kanatta savunmanın da hatasıyla Cavani seri hareketlerle son çizgiye indi ama ortaya çevirdiği top Heitinga'ya çarpınca tehlike ortadan kalktı.

41' FORLAAAANNN!! GOOOLLLL!! Forlan yine yaptı yapacağını. Hiç beklenmedik bir anda yaklaşık 30 metre mesafeden sol ayağıyla kaleyi gören Forlan, kaleci Stekelenburg'u avladı ve maça eşitlik getirdi.
Click the image to open in full size.

51' URUGUAY GOLE YAKLAŞTI. Boulahrouz'un kısa düşen geri pasında Cavani araya girdi ama Stekelenburg onun ayağına yatarak topu kaybetmedi. Açılan topu Pererie kaleye gönderdi ama Van Bronckhorst topu kornere attı.

67' FORLAN İYİ VURDU! Uruguay'ın sol çaprazdna kazandığı serbest vuruşu Forlan yakın köeye gönderdi, kaleci Stekelenburg son anda topu kornere çeldi.

68' HOLLANDA GOLE YAKLAŞTI! Orta sahadan savunmanın arkasına atılan topu onsekizde kontrol eden Van Persie, Van der Vaart'a bıraktı. Onun vuruşunda kaleciden dönen topu ise Robben çaprazdan auta attı.

70' GOOOLLLL!! SNEIJDER ATTI! Sneijder ceza sahası çizgisi üzerinden beklenmedik bir plase gönderdi ve Uruguay savunmasına da çarpan top uzak köşeden tıngır mıngır ağlara gitti. Van Persie vuruş yapıldığı anda ofsayt pozisyonundaydı ama hakem onun aktif alanda olmadığına hükmederek golü verdi.
Click the image to open in full size.

73' GOOOLLL!! ROBBEN ATTI!! Sol kanattan gelişen atakta Kuyt'un güzel ortasında, Godin'den önce yükselen Robben iyi vurdu ve kalecinin solundan topu ağlara göndererek farkı ikiye çıkardı.

82' ROBBEN GOLA YAKLAŞTI! Sneijder'in nefis pasıyla Robben onsekizde kaleciyle karşı karşıya kaldı ama tek vuruş denemesi başarısız oldu.

86' ROBBEN NET POZİSYONU KAÇIRDI! Van Persie'nin pasıyla savunma arkasına sarkan Robben sağ çaprazdan ceza sahasına girdi ama kaleciyle karşı karşıya yaptığı vuruşu Muslera kurtardı.

90+2' GOOOLLL!! URUGUAY FARKI BİRE İNDİRDİ! Uruguay serbest vuruşu sonrası Maxi Pereira onsekize girerken şık bir plaseyle farkı bire indirdi.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla