Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-07-2010, 01:24   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Torres'in İlginç Hikayesi

Click the image to open in full size.
2010 Dünya Kupası'nda Almanya ile İspanya çarşamba günü yarı final maçına çıkacak.

Zorlu mücadele öncesi iki takımla ilgili ilginç notlar ve istatistikler şöyle:

- Almanya'nın, turnuvada yaptığı maçlarda kaleyi bulan her 6 şutundan biri gol oldu. İspanya için ise bu rakam 15'te 1.

- Dünya Kupası'nı kazanmaları halinde her Alman oyuncuya 250 bin Avro prim ödenecek. İspanyol futbolcuların alacağı prim ise oyuncu başına 550 bin Avro.

- İspanya'nın golcü futbolcusu Fernando Torres, futbol kariyerine kaleci olarak başladı. Ancak kaleyi korurken dişlerinin dökülmesi üzerine forvet oyuncusu oldu.

- Almanya teknik direktörü Joachim Löw'ün asistanı Hansi Flick, Lothar Matthaus'un Bayern Münih'ten takım arkadaşı. Matthaus, Flick'in kızı Kathrin'in vaftiz babası.

- Almanya, savunmasının solundan gelişen atakları engellemekte zorluk çekiyor. Almanya, turnuvada şu ana kadar oynadığı maçlarda, savunmasının solundan gelişen ataklarda 29 kez gol yeme tehlikesi yaşadı. Philipp Lahm'ın bulunduğu savunmanın sağında ise bu rakam 10.

- İspanya teknik direktörü Vicente del Bosque, kendisi için yakıştırılan, ''Elefantino (fil)'' lakabından hiç hoşlanmıyor.

- İspanyollar, bir nedenden dolayı Bayern Münih teknik direktörü Luis van Gaal'a teşekkür etmeli. Barcelona'yı çalıştırdığı dönemde Iniesta ile Xavi'yi keşfeden van Gaal, Puyol'u da orta sahadan savunmaya çekmişti.

- Almanya, İspanya'yı son kez, 2000 yılında yenebildi. 4-1 biten maçta Alman takımının teknik direktörlüğünü Rudi Völler yapıyordu.

- İspanya, tarihinde ilk kez bir dünya kupasında yarı final oynayacak. Almanya ise 12. kez yarı final maçına çıkacak.

- Taraflar arasında daha önce yapılan maçlara bakıldığında, Almanya'nın daha fazla kazanan takım olduğu görülüyor. İspanya ile Batı Almanya ve Almanya arasında şu ana kadar 20 maç yapıldı ve 8 maçı Almanya kazandı. İspanya 6 maçtan mutlu ayrılırken, 6 maç berabere bitti. Almanya, İspanya'yı en çok 2-1'lik sonuçla mağlup etti. En alışıldık beraberlik sonucu ise 1-1

- Dünya kupalarında şu ana kadar, turnuvadaki ilk maçını kaybeden bir takım şampiyon olma başarısını gösteremedi. İspanya, grubundaki ilk maçında İsviçre'ye 1-0 yenilmişti. Almanya ise ilk maçında Avustralya'yı 4-0 yendi.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla