Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-07-2010, 12:58   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kahin Ahtapot Şampiyonu Seçti


Almanya'nın Oberhausen kentindeki Deniz Canlıları Merkezi'nde yaşayan ve Dünya Kupası'nda Almanya ile yaptığı tahminlerin hepsini doğru bilerek ünlenen ahtapot Paul, 11 Temmuz Pazar günü Hollanda ve İspanya arasında oynanacak finali maçı için İspanya'nın kazanacağı tahmininde bulundu. İspanya'nın Almanya'yı eleyeceğini de tahmin ettiği için İspanyol hükümetince espri konusu olan, ''Özel koruma altına alınması ya da İspanya'ya getirilip ulusal kahraman ilan edilmesi'' bile önerilen ahtapot Paul, yine İspanyolları sevindiren bir tahminde bulundu. Akvaryumda iki ülkenin bayraklarını taşıyan, içinde midye olan plastik kutulardan İspanya bayrağının olduğu kutuyu seçen ahtapot Paul, ilk defa Almanya'nın olmadığı bir maç için tahminde bulundu.
İspanyol medyası ahtapota büyük ilgi gösterirken, İspanyol televizyonlarının Almanya'daki akvaryumdan canlı yayın yapması dikkati çekti. Televizyonda yapılan yorumlarda, ''Ne büyük haber... Evet dünya şampiyonuyuz'' denildi.
Ahtapot Paul, Uruguay-Almanya arasında oynanacak 3'üncülük maçı için de Almanya'yı seçti.
Bu arada Dünya Kupası'nın en medyatik canlısı olan ahtapot Paul, deniz ürünleri mutfağıyla ünlü İspanya'daki restoranların da reklam konusu oldu. İspanya'nın Almanya'yı elemesinden sonra bazı restoranlar, birkaç gün için bile olsa ''Paul'un onuruna'' diyerek mönülerinden ahtapotu kaldırdığını duyurdu.
İSPANYOLLARI ENDİŞELENDİREN İSTATİSTİK
Öte yandan bu zamana kadar Dünya Kupası'ndaki en büyük başarısı çeyrek final olan İspanya, Hollanda'ya karşı her ne olursa olsun ilk defa finale kalmaktan dolayı tarihi bir başarıya imza atmış bulunuyor.
Tahminciler, Hollanda karşısında İspanya'yı favori gösterse de istatistiklere göre şimdiye kadar ilk maçını kaybedip Dünya Kupası'nı kazanmayı başaran bir takım bulunmuyor. İspanya, Dünya Kupası'ndaki ilk maçında İsviçre'ye 1-0 yenilmişti. (AA)
Daily Motion
ERROR: If you can see this, then Dailymotion is down or you don't have Flash installed.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla