Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-07-2010, 07:41   #2
Asi Ruh
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Aye-aye

Click the image to open in full size.

Madagaskar maymununa yakındır. Kemirgen dişleriyle ince orta parmağı bir bütün oluşturarak ağaçkakanın görevini üstlenir . Gece duyularıyla hareket eden en büyük maymundur.

Yemek buluş yöntemi kendine hastır. Ağaca vurarak yemek bulur, delik açarak uzayabilen orta parmağını deliğe sokarak yemeği çıkarır










Kel Uakari

Click the image to open in full size.

Belirgin kırmızı suratından dolayı bir diğer ismi Kırmızı Uakari’dir. Brazilya, Peru ve Kolombiya’nın bataklık dolu ormanlarında bulunur. 2004 Dünya Koruma Birliği (IUCN) tarafından Kırmızı listeye alınmıştır çünkü doğal ortamı gittikçe azalmaktadır.










Geyik domuzu

Click the image to open in full size.

Endonezya çevresindeki adalar asıllı domuza benzer hayvanlardır. ‘Babyrousa’ soyunun tek türü olarak sınıflandırılan geyik domuzu, yapılan son çalışmalar ile bunun doğru olmadığını kanıtladı. Çoğu uzman bu türün domuz familyasından geldiğine ve bu famiyanın en eski üyelerinden biri olduğuna inanır.










Misk kedisi

Click the image to open in full size.

‘Asyalı Ayı kedisi’ olarak da bilinir. Bu ismi veren yerli dil kaybolduğundan isminin asıl anlamı da kaybolmuştur. Genellikle Güneydoğu Asya, Borneo, Vitenam, Malezya, Endonezya ve Palawan adalarında bulunur.










Yaban faresi

Click the image to open in full size.

Afrika ve Orta Doğu’da yaşarlar. Gür tüylü, küçük kuyruklu, tombul hayvanlardır. ‘Welsh corgi’ cinsi köpek büyüklüğündedir. Çoğu 30-70 santimetre uzunluğunda ve 2 ile 5 kilo ağırlığındadır. Uzaktan kilolu bir tavşan ya da hint domuzu ile karıştırılabilir.










Çıplak çöl faresi

Click the image to open in full size.

Memeli gruplar içinde oldukça farklı bir yerde duran bu ilginç hayvanın çirkinliği bilim çevrelerince de tescillendi. Acı hissinin olmadığı vücutları soğuk kanlı bir metabolizmaya sahiptir. 10 santimetre uzunluğunda ve 30-35 gram ağırlığındaki bu farelerin 'kral fare' adıyla bilinen en büyükleri 80 gram ağırlığa kadar ulaşabiliyor. Görüş mesafeleri düşük olan çıplak çöl fareleri, toprak altında hızlı hareket yeteneğine sahip










Nasikabatrachus sahyadrensis

Click the image to open in full size.

Hindistan’daki Batı Ghats sıradağlarında yedi santimetre boyunda, tombul, sivri burunlu mor bir amfibi türüdür. Yeni keşfedilen bu hayvanın henüz kesin bir adı yoktur. Tıknaz yapısıyla bilim adamlarını şaşırtan bu ilginç kurbağaya; sanskritçe nasika, (burun) batrachus (kurbağa) ve sahyadri (bulunduğu dağın adı) sözcüklerinden oluşan nasikabatrachus sahyadrensis adı verildi.



Tüyler ürperten canlılar - Mynet Haber
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla