Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-07-2010, 16:20   #1
beşiktaşkımm
SeNi SeVmEyEn ÖlSüN
 
beşiktaşkımm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Yazın En Çok Kilo Aldıran 10 Besin


Click the image to open in full size.Yaz mevsimi, yanında birçok keyfi de beraberinde getirir. Pikniğe gidilir, mangal yakılır. Serinlemek için dondurma ve soğuk içeceklere başvurulur. Maçta bir sosisli sandwich yemek ne keyiflidir. Ancak yazın daha çok tercih edilen çoğu besin, keyfinin yanında size kilo olarak da geri döner. Uzmanlar yazın kilo aldıran 10 besin sıralamış. İşte bu besinler :

Mangalda sucuk Açık havada mangalda sucuğu hangimiz sevmez? Ama işte yedikçe yediren sucuk kilo aldıran bir numaralı yiyecek.

Sosisli sandviç Tam atıştırmalık sosisli sandviç, bol sodyum içerdiği için kilo aldırıcıdır. Klasik bir sosisli sandviç 320 kaloridir ve bir tanesi sizi asla kesmez.

Patates salatası Tipik bir patates salatasında 436 kaloridir. Oysa aynı büyüklükte bir lahana salatası 150 kaloridir.

Buzlu içecekler Tatlı, meyveli bazen hafif alkollü içeceklerin kalorileri meyvelerine göre 245-490, 300-800 arasında değişir. En iyisi sadece su içmek.

Meyve suları, soğuk çaylar Şekerli meyve suları, enerji içecekleri, meyveli buzlu çaylar, aromalı soğuk kahveler, milkshake'ler... Uzak durmak ne mümkün.

Dondurma Bir kup dondurma 380 kalori ve 22 gram yağ içerir. Hele çikolatalı, bademli olanları tercih ederseniz kalorisi 720'ye, yağ oranı da 28 grama çıkar. Uzmanlardan uyarması.

Kızartılmış patates ve peynir Festivaller, konserler, her türlü açıkhava etkinliği, kızartılmış patatese, kızartılmış peynire, pamuk şekerine ve cipslere davetiye çıkarır. Yememeniz tercih meselesi.

Kızarmış tavuklu salatalar Salatalar üzerine serpiştirilmiş, yüksek kalorili kızarmış tavuk şeritleri ve peynirlerle hiç de masum olmayabilir, bilginize.

Peynir soslu cipsler Patates cipsleri üzerindeki eritilmiş peynir sosuyla tartışmasız ciddi kilo aldıran atıştırmalıktır.

Baharat soslu kızarmış tavuk Baharat soslu kızarmış tavuk çoğunlukla derisi üstündeyken pişirilir. Kalorisini söylemeye gerek var mı?


ALINTI
__________________
Click the image to open in full size.
Ablasının birtanesi..
Bir Çocuk Gülsün,Dünya Gülsün!..:)

beşiktaşkımm Ofline   Alıntı ile Cevapla