Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-08-2010, 16:50   #1
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
' İnönü stadı başka yere taşınabilir '

Beşiktaş camiasının önde gelen isimlerinden Divan Kurulu Üyesi Hulusi Özdurmaz 1903Radyo`da yayınlanan `Gündem` programında İnönü Stadyumu ile ilgili çarpıcı değerlendirmeler de bulundu.

Hulusi Özdurmaz, Beşiktaş`ın yeni bir stad yapması gerektiğini eğer izin verilmiyorsa farklı bir yere yeni bir stadın inşa edilmesi gerektiğini savundu.

Click the image to open in full size.


İşte Özdurmaz`ın açıklamaları;

`Beşiktaş yeni bir stad yapmak zorunda. Eğer İnönü Stadı`nın şu anki yerinde yenisi inşa edilemiyorsa farklı bir yere stad yapılmalı. Aynı Galatasaray`ın yaptığı gibi başka yere inşa edilsin. Buna ihtiyaç var. Eğer bu durum Beşiktaş`ın lehine olacaksa kesinlikle değerlendirilmeli. Rakip takım İnönü Stadı`na geldiğinde vasıtayla içeri girmekte zorlanıyor. Bana göre bu durum çok yanlış. Lüks bir stad yapmanız lazım, ufak da olsa lüks olmalı ancak o da maaliyetli oluyor. Geçen maçta Başkan, stada arabasıyla giremedi ve arkadaşlarıyla 100 metre yürümek zorunda kaldı. Yeni yapılacak stad önceden planlanıp hazırlanmalı. Doğruya doğru, İnönü Stad`ı niyadını doldurmuş. Ayrıca yeni stad başka yere de yapılabilir. İnsanlar otursun yemeğini yesin, aracıyla gelsin, çok imkan olsun. Güzel bir stad yaparsanız gelen turistleri, kendi taraftarlarınızı, barcaleno`nın yaptığı gibi parayla gezdirirsiniz. Bu da güzel bir gelir sağlar.

70 senedir aynı stadı kullanıyoruz ve hala yeni stad için müsade çıkacak deniyor.Mazeret olarak da şehrin sureti bozulur deniyor. Adam o oteli oraya dikti sureti bozmadı, bu stadın yapılması mı sureti bozucak?. Tarihi eserse o görünümü bozmadan da yapılabilecek birçok şey var. Hem bu ülkede 2 tane mi tarihi eser var. Neden kapris yapılıyor, Beşiktaş`ı oyalıyorlar anlamıyorum. Biran önce karar verilmeli ve o kulüp de ona göre hareket etmeli.

Stadın yeri belli, anıtlar kurulu karar verdiyse meclisin toplanmasına ne gerek var. Proje belli zaten. İstanbul`u bir günde değiştiriyosunuz da buna mı izin vermiyorsunuz. 5 senedir bu iş olmuyor. Yapılacak olan şey açık ve meydanda. Orada 70 senedir stad var, yine stad olacak.Bu durum Beşiktaş Kulübünü geriye götürmekten başka bir şeye yol açmaz. Gelirle oluyor bu işler. Kulübün gelirleri azalıyor. Diğer gelirlerin yanısıra stad gelirinin azalması büyük bir yara olur.

Eğer stad bu şekilde kalırsa rakiplerinin gerisinde kalır. Burada bir stadyum yapılma fikri ve değiştirme talebi yıllar önce intikal etmişmi? etmiş, o zaman denmez miydi bu iş böyle olmaz veya planınızı böyle değiştirin diye. 5 senedir belli olmazmı böyle bir şey. bu güne kadar sürekli olarak ilerki tarihe sallanması hiç doğru değil. Bu stada 30 bin kişi alırsanız tehlikeli oluyor, riskli. Yenisini ve daha güzelini yapıp 50 bin kişi alsanız çok daha iyi olmaz mı? Fenerbahçe`nin yaptığı stad çok büyük bir yermiydi, çevresindeki okul alındı vs... Onlara neden karışılmadı, kimse bir şey demedi. Stad bu şekilde kalırsa Beşiktaş`ın küçüleceği aşikardır.

Bu zamanda futbolda dönen para hiç bir yerde dönmüyor. Beşiktaş 50 bin kişilik bir stad yapsın, bu oynadığı takımlarla o stadın 40 bin kişilik dilimi dolar ve 2 yıla kadar da parasını çıkarıp kara geçer. Biz ufalmıştık, gün geldi bir gazetede hiç haberimiz çıkmıyordu ancak şuan büyüdü Beşiktaş ve stad da biran önce yapılarak büyüme hızı daha fazla artar.

İnönü Stadı 14-15 sene daha Beşiktaş`ın elinde kalacak. Sözleşme bu yönde. Bu stad buranın suretini bozuyorsa 15 sene daha Beşiktaş çıkmayacak ve burası boş durmayacak burası kesin. Koca bir alan bu şekilde kalmaz. O zaman desinlerki gelin, planınızı şu şekilde yapın. şu taşları kullanın, tarihi yapıyı bozmayı; ancak kimse bu şekilde hareket etmiyor. Beşiktaş transferde olduğu gibi bu konuda da noktayı koymalı. Yeni bir stad, yeni bir hava getirir. İnönü Stad`ı artık bitmiş. Yeni stad olduğunda belli bir sistem olur, herkes parasını bastırır içeri girer, siz bir şeyle muhattap olmazsınız ve daha az yorulup daha çok kazanırsınız.

Beşiktaş Kulübü, izin konusunda yetkili kimse onunla konuşmalı. Konuyla kim ilgileniyorsa kulüpten, yetkili kişiye soracak. Bu stad işi olacak mı olmayacak mı. Cevabı alıp ona göre tutum sergileyecek. Bu işin biran önce bitmesi gerek ve savsaklanmaması gerek. Beşiktaş`ın stadı, Beşiktaş`ta olmalı diye bir şey yok. Beşiktaş stadına gelenlerin hepsi Beşiktaş`ta mı oturuyor? Fenerbahçe maçına Beşiktaş`tan birsürü insan gidiyor. Her takımın stadının kendi semtinde olmalı görüşüne katılmıyorum.` diyerek sözlerini tamamladı.

HABER1903
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla