Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-08-2010, 01:24   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Yine Yanlış Anons :)

Click the image to open in full size.

Fenerbahçe'nin Manisaspor'u 4-2 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından sarı-lacivertli takımda kaptan Alex de Souza'nın mikroblog sitesi twitter aracılığıyla ile paylaştığı bir mesaj sarı-lacivertli taraftarlar arasında bir panik havası yaşanmasına sebep oldu.

Alex'in kendi twitter hesabında Portekizce olarak yazdığı "3 prontos e um bom jg.rapaziada,o presidente n quer me mandar embora.minha relacao com o clube e mto boa." ifadelerini internet üzerindeki dil çevirici program olan Google translate kullanarak Türkçe'ye çeviren taraftarlar ve Alex'i takip edenler şu sözler ile karşılaştı: "3 ve iyi bir jg.rapaziada hazır, başkan beni kulüp ve iyi v. n embora.minha ilişki göndermek istiyor." Alex'in sözlerinin çeviri programındaki İngilizce çevirisi ise şu şekilde oluyordu; "3 ready and a good jg.rapaziada, the president wants to send me n embora.minha relationship with the club and v. good."

Bu gelişmelerin ardından internette Alex de Souza'nın gideceği, Ocak ayında takımdan gönderileceği ve Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'ın Brezilyalı oyuncuyu göndermek istediği spekülasyonları yapılmaya başlandı.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nde uzun süredir tercümanlık görevini başarı ile sürdüren genç isim Samet Güzel'e Alex'in twitter mesajını ve ne düşündüğünü sorduğumuzda ise şu cevabı aldık; "İyi bir maç ve 3 puan.. Beyler baskanın beni kulupten gondermek istedigi haberleri sonuna kadar yanlış. Benim kulup ile ilişkim çok iyi."

Bu kısa süreli panik ve yapılan spekülasyonların ise çeviri hatasıyla olduğu ortaya çıktı.

Esat DERGİ
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla