Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-09-2010, 12:04   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Akıllı Beşiktaş! Bu paraya Bu kadro

Akıllı Beşiktaş!

Click the image to open in full size.


Aklını kullanan Beşiktaş, 3 Büyükler içinde en az para harcayarak, en geniş kadroyu kurdu
Sadece Quaresma’ya 7.3 ve Cenk’e de 1 milyon Euro bonservis veren Kartal, Hilbert, Aurelio ve Guti’yi bedavaya aldı.. F.Bahçe 21.5 milyon, G.Saray ise 17.5 milyon Euro’luk transfer yaptı.
ARTIK transfer döneminin bitmesine saatler var.. Bugün mesai saati bitimi olan 17.00’ye kadar devam edecek olan bu süreç sonrası takımlar transfer yapabilmek için, ocak ayını beklemek zorunda.. Liglerin bitiminden 15 gün sonra, yani 1 Haziran’da açılan transfer dönemi boyunca İstanbul’un 3 büyük kulübü F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş’ın getirdiği isimler, gündemimizi meşgul etmişti.. Şimdi kimlerin bu süreci en verimli geçirdiğine bir göz atalım:
4 İSİM?BEDAVA
BEŞİKTAŞ: Dünyanın en büyük yıldızlarından Ricardo Quaresma’yı Inter’den 7.3 milyon Euro’ya alan siyah-beyazlı yönetim, Denizli’den transfer ettiği Cenk ’e de 1 milyon ödeyerek 8.5 milyon Euro’yla şu an en az bonservis ödeyen İstanbul devi.. Kartal ayrıca Guti, Hilbert, Mehmet Aurelio ve Ersan Gülüm’ü ise bonservis bedeli ödemeden kadrosuna kattı. Şu an en geniş kadroya sahip olan Beşiktaş, bu dönemin kağıt üzerindeki galibi gibi duruyor.
NIANG 8 MİLYON
F.BAHÇE: Sarı-lacivertli yönetim, Trabzon hezimetinin ardından güçlü bir kadro kurmak için Türkiye’nin en çok para harcayan kulübü unvanını aldı. Sarı-lacivertli yönetim, bu sezon kulübe transfer edilen Issiar Dia’ya 6, Miroslav Stoch’a 5.5 ve Niang’a 8 milyon Euro bonservis bedeli ödeyen F.Bahçe, CSKA Moskova’dan Caner Erkin’i de 2 milyon Euro’ya renklerine katarak, toplamda 21.5 milyon Euro’luk futbolcu aldı. Kanarya, İlhan Eker’i ise bonservissiz olarak transfer etti.
G.SARAY: 2 sezondur ilk ikiye bile giremeyen G.Saray’dan herkes çok büyük transferler bekliyordu.. Düne kadar beklentileri karşılayamayan sarı-kırmızılılar, Cana’yı 4.5, Pino’yu 3, Çağlar Birinci’yi 1.5, Musa’yı 500 bin milyon Euro’ya alan Aslan, Misimoviç’e de 8 milyon Euro ödeyecek. Yani toplamda 17.5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyen G.Saray, Ali Turan, Mehmet Batdal ve Serdar Özkan’ı ise bedelsiz olarak kadrosuna kattı.
Beşiktaş bu sezon bambaşka
2010-11 sezonuna müthiş transferler yaparak giren Beşiktaş bunun meyvelerini kasa kasa toplamaya başladı. Siyah-beyazlılar bu sezon oynadığı 9 resmi maçta 22 gol atarken kalesinde sadece 4 gol gördü. Kartal geçen sezon 47 resmi karşılaşmada maç başına 1.23’lük gol ortalaması tutturmuştu, bu sezon başında ise bu oran 9 maçta 2.44.
Kartal 13 bin 700 kombine sattı
QUARESMA, Guti ve Schuster gibi transferleriyle hem lig hem de Avrupa’da başarılı bir sezon geçiren Beşiktaş, kasasını da doldurdu. Dün itibariyle sona eren kombine kart satışlarında hedefine ulaşan siyah-beyazlı yönetim toplamda 13 bin 700 kombine satıp, bunun karşılığını 19 milyon TL’lik gelirle aldı.



Milliyet
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla