Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-09-2010, 12:09   #1
black_eagles34
adige
 
black_eagles34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Dünden bugüne Beşiktaş

Kara Kartal bu sezon her konuda kabuk değiştirdi...
Click the image to open in full size.









Quaresma ve Guti’yle çıtayı yükselten Siyah-Beyazlılar; Fatih, Aurelio gibi isimlerle de ucuz ama önemli takviyeler yaptı.

Transferler parıltılı olduğu kadar ekonomik de... Örneğin bu sezonki tüm transferlerin maliyeti, Daniel Güiza kadar etmiyor!

Şampiyonlukla tamamladığı 2008-2009 sezonunun ardından yapılan transferler, Beşiktaşlı taraftarları tam anlamıyla çıldırtmıştı. Tabata için 8, İsmail Köybaşı için 5.5, Nihat Kahveci için 4.5 milyon Euro’luk bonservis bedelleri ödenmiş ve kulüp ciddi bir borç yükünün altına girmişti. Ancak kongrede yönetim kadrosunu büyük ölçüde değiştiren Yıldırım Demirören, geçmişten dersler aldığını kanıtladı. Demirören’in bu sezon gerçekleştirdiği transferler, tam anlamıyla ders niteliği taşıyordu.

Kulübesi bile ışıl ışıl

Ricardo Quaresma gibi bir dünya yıldızını 7.3 milyon Euro bonservisle kadrosuna katan Kartallar, Real Madrid’in efsanesi Guti’yi sıfır maliyetle renklerine bağladı. Görev adamı Mehmet Aurelio’ya da bonservis ödemeden renklerine bağlayan Siyah-Beyazlılar, golcü krizini de kimsenin ‘hayır’ diyemeyeceği Fatih Tekke’yle çözdü. Hem de Tekke’nin kulübüne sadece 750 bin Euro ödeyerek. Artık Beşiktaş’ın kadrosu Türkiye bir kenara, Avrupa Ligi’nin de en güçlü kadroları arasında gösterilebilir... Sahadaki oyuncular kadar, Beşiktaş’ın kulübesindeki yıldızlar bile ışıl ışıl...

Mini yorum

Schuster takımla oynamamalı

Beşiktaş önemli bir oyuncuyu kadrosuna kattı. Fatih Tekke’nin takıma mutlaka faydası olacaktır. Ön tarafta çok iyi işler yapabilecek, soğukkanlı ve tecrübeli bir santrfor. Beşiktaş’ın pivot özelliği taşıyan, hava hakimiyeti olan böyle bir forvete ihtiyacı vardı. Ayrıca Fatih Tekke, takımın rakip sahada kalmasını sağlayacaktır. Beşiktaş hücumda zaten iyi bir takım. O bölgede oynayan çok oyuncusu var. Ancak Schuster’in yaptığı takım içi değişiklikler, takımı olumsuz yönde etkiliyor. Şimdi bu transferle daha da fazla değişiklikler yapmak zorunda kalacak. Eğer başarı istiyorsa sabit bir kadroyla oynamalı.

Sergen Yalçın

Onu anlayacaklarla büyür

Fatih Tekke, Türkiye’de yerini ve hakkını bulamamış önemli bir golcü. Bu biraz da onun kırılgan yapısından ileri geliyor. Hem futbolunun hem de kişiliğinin olgun döneminde olan Fatih Tekke, Schuster’in oyun sisteminde Beşiktaş’a faydalı olacaktır. İki ayağını da aynı özellikte kullanabilen, hava hakimiyeti olan, oyunun önemli bir bölümünde de gol bölgelerinde sinsice dolaşabilen Tekke, saha içinde onu anlayabileceklerle daha da büyür. Yabancı kontenjanı kullanılmadan yapılan bu transfer geniş kadrodaki rekabette iyi yönetilebilir ise Kara Kartal’a, Fatih’e ve milli takıma büyük yarar sağlar.

Can Çobanoğlu

Doğru bir hamle

Beşiktaş banko bir santrfor transferi gerçekleştiremediği için mevcut forvet rezervini güçlendirme yoluna gitti. Bizce faydalı olabilecek olan seçimi yaptı. Tekke transferi gerek ekonomik boyutu, gerekse de hücumda rekabeti arttıracak yönü ile doğru tercih. Bu birikimde, Bobo’nun kontenjana takılacağı dönemlerde sadece Nobre alternatifi ile sınırlı kalınmayacak.

Kaldı ki Fatih’in gelişi Nobre’yle, Bobo’nun performansını da olumlu etkileyecektir. Kısacası üçü arasında iyi olan değil, rakibe ve diğer koşullara göre uygun olanı seçme açısından Schuster’in eli güçlenecektir. Ayrıca Fatih Tekke hırslı bir oyuncu. Yeniden kendini kabul ettirme ve milli takım hedefine oynarsa, Beşiktaş onun için de geçerli bir platform olacaktır.

Basri Baykoç
-fanatik-
__________________
İstanbul
black_eagles34 Ofline   Alıntı ile Cevapla