Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-10-2010, 14:52   #1
Asi Ruh
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Evi ikiye böldüler

İki kardeşe ait baba evi, amca çocukları tarafından ortadan ikiye bölünerek bakın nasıl paylaşıldı...


Rize'nin Pazar ilçesinde iki kardeşe ait 120 metrekarelik baba evi amca çocukları tarafından ortadan ikiye bölünerek paylaşıldı.

Temel fıkralarına konu olabilecek ilginç olay, Pazar ilçesi Kesikköprü köyünde yaşandı. İsmail ve Tahsin Sarıbaş kardeşler 1960'lı yıllarda 120 metrekarelik yarı ahşap bir ev yaptı.

Kendilerine düşen evin 60 metrekarelik bölümünü yıkıp yandaki arazileri de kullanan kardeşler 3 katlı bina inşa ederken, diğer amca çocukları da evin geri kalan bölümünü odunluk olarak kullanmaya başladı. Bir tarafı yarım bir eski bölge evi, diğer tarafı da 3 katlı binadan oluşan yapı, ilginç ve çok dikkat çeken bir görüntü oluşturdu.


Click the image to open in full size.

LAZ İNADI

Kendilerine kalan bölümü kesip aldıktan sonra yıkan kardeşlerden Bekir Sarıbaş, evi babası ve amcasının inşa ettiğini belirterek "Biz evin sağ tarafında yeni bir ev yapmak istedik. Ama amcamızla anlaşamadık. Evi paylaştık, hakkımız olan bölümü aldık. Yerine de 3 katlı bir bina yaptık. Evin geri kalan bölümü de orada heykel gibi duruyor. Bu iş bölgede 'Laz inadı' diye değerlendiriliyor. Eski yapı zaten iki yıl sonra çürür, dökülür. Ancak şimdiki haliyle yapı çok dikkat çekiyor. Gelen geçen herkes fotoğrafını çekiyor, soruyor" dedi.

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla