Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-10-2010, 04:49   #1
Asi Ruh
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Florentino Perez'den Türk Futbol Camiasına Sert Mesaj

Real Madrid Başkanı Florentino Perez'den Türk Futbol Camiasına Sert Mesaj: "Bu takımda kimin oynayacağına biz karar veririz!"

Click the image to open in full size.
Dün öğle saatlerinde, Ivan Sanchez tesislerinde sürpriz bir basın toplantısı düzenleyen Real Madrid Başkanı Florentino Perez, Türkiye'de, zaman zaman futbolculardan, zaman zamansa taraftarlardan gelen "Şut çekebilsem Real Madrid'de oynarım", "E pas da verse zaten Real Madrid'de oynar" benzeri açıklamalara sert tepki gösterdi.
Başkan Florentino Perez, bugüne kadar kulüp olarak bu tarz talihsiz beyanatları görmezden gelmeye çalıştıklarını belirterek başladığı konuşmasında "Bir sustuk iki sustuk ama artık yeter. Arkadaşlar, yıllardır yetenekli ama bir konuda eksiği olan futbolcuların o eksiği de giderdiği anda kulübümüzde forma giyebileceğine inanılıyor. Çocuk oyuncağı mı bu? Kesinlikle öyle bir şey yok!" sözleriyle çok sert mesajlar verdi.
Türkiye'de oynayan bir sol beki işaret etti
Oldukça gergin olduğu gözlerden kaçmayan Perez, konuşmasına şöyle devam etti:
"Özellikle transfer sezonunda, biz sesimizi çıkarmadıkça olay öyle bir boyuta geldi ki, kafasına esen Real Madrid'de oynamak için elinde bonservisi ile tesislerimizin kapısına dayanır oldu. Sırf son iki ay içinde beş yüze yakın; pas veremeyen ama yırtıcı olan, orta açamayan ama hızlı depara kalkan, tekniği iyi ancak biraz ağır futbolcuyu kulüp binasının önünden kovmak zorunda kaldık. Neymiş; çok çalışıp eksiklerini gidereceklermiş. Bu arkadaşların çoğunlukla Türk olduklarının da altını çizmek isterim. Anladığımız kadarıyla zamanında orada birileri, bir sol bek 'Kafamı da kaldırsam Real Madrid'de oynarım' diye bir laf ederek bu fitili ateşlemiş. Şimdi buradan isim verip kimseyi rencide etmek istemiyoruz ama kendisi lütfen artık bir açıklama yapsın ve gençleri bu sevdadan vazgeçirsin. Aksi takdirde biz FİFA nezninde gerekeni yapacağız."
İzleyicilere de görev düşüyor
"Sadece futbolculardan değil, izleyicilerden de bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz." diyen Perez, sık sık alkışlarla bölünen konuşmasında futbolseverlere de şu sözlerle seslendi:
"Milletin derdi, kendi liglerindeki oyuncuları Real Madrid'e yamamak olmuş. Kulağımıza geliyor hep bunlar; toplu izlenen maçlarda 'Top da çalsa Real Madrid'de oynar' diyerek birbirini gaza getiren taraftarlar var. 30'una merdiven dayamış topçunun, sırf top çalmayı öğrense Real Madrid on birinin değişmezi olacağına inanıyor bu insanlar. Hadi diyelim o kadar iyi bu adam. Yani arkadaşlar bu takımın kadro kapasitesi belli, 25 kişi. Daha hangi birini alalım biz bu adamların?"
"Scout ekibi başçavuşun eşşeği değil!"
Kulüp olarak transfer çalışmalarını profesyonel scout kadroları ile yürüttüklerinin üzerinde özellikle duran Başkan Perez basın toplantısını noktalarken son olarak şunları kaydetti:
"Sonuçta scout dediğimiz adamlar, afedersiniz ama başçavuşun eşşeği değiller. Dünyanın dört bir yanından eksiksiz futbolcu adayları bulup getiriyorlar. Bulamadıkları zaman da zengin olduğumuz için parasını bastırıp alıyoruz zaten. Son kez rica ediyorum artık bu furyaya bir son verelim. Hem tek büyük takım Real Madrid mi? Biraz da Barcelona'ya gidin Manchester United'a gidin, yeter be!". Bu sözlerin ardından tansiyonunun yükseldiği gözlenen Perez, yardımcıları nezaretinde toplantı salonunu terketti.



Zaytung.Com
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla